Eeklo Run (11/04)

Ik weet van vorig jaar dat de afstand in Eeklo een stuk te kort is maar vorig jaar was het wel een supersnel parcours wat heel veel goedmaakt. Dat de afstand te kort is zit ik niet mee in, gewoon een kilometerke doortrekken na de streep denk ik zodanig dat ik aan 10K kom.

Dit jaar hebben ze het parcours echter ietsje aangepast, we moeten nu een stuk over een grasveld, de afstand van een ronde is nu weliswaar ietsje langer als je het vergelijkt met vorig jaar maar het is wel nog steeds te kort. Bovendien is er na de streep geen mogelijkheid van door te lopen aangezien je in een soort aankomsttrechter terecht komt.

Doodzonde vind ik persoonlijk:

 • het parcours is een stuk minder snel geworden door de grasstrook
 • de 10k tijd scherper stellen is onmogelijk omdat je aan de streep geblokkeerd wordt en niet kan doorlopen tot je echt 10K hebt afgelegd.

Andere mensen die ik sprak waren wel tevreden over het parcours, dus ‘t zal dan wel aan mij liggen zeker? Anyway… :)

5K wedstrijd

Helemaal achteraan gestart samen met Stofke maar het gaat best hard voor wat ik als een parcoursverkenning (12.6km/u) had gepland, een snelheid die zowat rond m’n omslagpunt moet liggen. Ik weet nu wel waar de zware stukken van de wedstrijd zitten iets waar ik straks m’n voordeel zal kunnen mee doen. Na de aankomst snel recupereren voor de start van de 10K wedstrijd. :)

Bijpraten met Martine, Herman, Julie en Nico voor de start van de 10K wedstrijd

Bijpraten met Martine, Herman, Julie en Nico voor de start van de 10K wedstrijd

10K wedstrijd

Ik positioneer me op de 5e startrij en kan de startsnelheid mooi onder de 15km/u houden, redelijk rustig van start dus, mooi. Iets voor het einde van de eerste kilometer passeren Kurt en Danny me, ze lopen te snel voor me en ik probeer zelfs niet van aan te sluiten.

we zijn snel met 3...

we zijn snel met 3...

Al snel schieten met 3 personen over die aan elkaar gewaagd zijn, we proberen elk ons deel van het werk te doen, m’n parcourskennis levert wel op hier want in de zware stukken met hevige wind-op zorg ik er voor dat er op dat moment net iemand anders aan kop zit…

ons plat leggen in de bocht :)

ons plat leggen in de bocht :)

Het tempo is vrij onregelmatig en bij de eerste doorkomst aan de streep voel ik dat ik echt moeite begin te krijgen om het hoge tempo te blijven volgen… Een 500-tal meter verder moet ik m’n metgezel de eerste keer lossen, ik moet een paar meter geven, spurt er nog eens terug naar toe, waarna ik er weer af moet, dit scenario herhaalt zich nog een paar keer, het is slechts uitstel van executie, ik moet er na een tijdje definitief af.

doorkomst na 1 ronde, ik krijg het serieus lastig...

doorkomst na 1 ronde, ik krijg het serieus lastig...

In kilometer 8 zie ik dat de vooropgestelde toptijd van 42′ op de 10k halen er niet in zit, gewoon tempo doorlopen en niet spurten dus vandaag…

De laatste kilometer haalt er me een man bij, het schuim staat op z’n lippen. Hij wil me er af lopen maar ik ga mee en verhoog ook m’n tempo. Op 200 meter van de streep zet hij z’n spurt in, ik kan het niet over m’n hart krijgen om de man met schuim op z’n lippen me te laten vooraf gaan en zet dan toch ook maar m’n spurt in, ik haal nog een topsnelheid van 23.3km/u en laat hem nog makkelijk achter me.

in volle sprint. de man in het groen met 't schuim op z'n lippen. (klik op de foto voor een groter beeld)

in volle sprint. de man in het groen met 't schuim op z'n lippen. (klik op de foto voor een groter beeld)

Ik beëindig de 9.62k in 40:56 (14.1k/u) en word daarmee 47e op 205 deelnemers.

(Als ik de tijd omreken naar een 10k afstand kom ik rond de 42’40” uit, slechts 10 seconden trager dan m’n PR op die afstand, op niveau gelopen dus vandaag maar een toptijd zat er niet in. Het wordt er natuurlijk niet makkelijker op om dat 10k PR te breken. Het staat scherp voor m’n huidig conditiepeil, ik vermoed dat het nog effe op zich zal laten wachten om het opnieuw te verbeteren, maar we blijven proberen). :)

Wedstrijdverloop

16 Responses to “Eeklo Run (11/04)”

 1. Layla says:

  Toch een sterke prestatie. Altijd handig als je het parcour een beetje kent van vorig jaar ;)
  Groetjes Layla

 2. Michel says:

  je kan dat soms zo hebben dat iemand u voorbij gaat en dat je denkt: “Oh my God! Wat hebben ze met u gedaan?!” Ik heb zo ooit iemand gezien die er uit zag alsof hij mij ging opeten (en daar nog in ging slagen ook nog).
  Anyway, on topic: netjes gelopen maar het kan niet altijd feest zijn :P

 3. terug sterke tijd ik weet niet hoe je het doet om iedere wedstrijd een pr te willen lopen en je daar voor op te laden komt leuk om te doen factor niet meer in je woordenboek voor :)

 4. Ik vind afzien in een wedstrijd net leuk Berry :)
  op het gemak lopen vind ik ook zalig hoor maar in een wedstrijd lukt me dat gewoon niet, daar heb ik me al lang bij neergelegd… :)

 5. Chris says:

  sterk alweer ! en die wind was toch wel weer een spelbreker ;-)

 6. Luc says:

  Sterk gelopen en je ging dicht in de buurt zijn van je 10 km PR volgens mij.

 7. Herman says:

  Toch alweer een prachtige wedstrijd. Je kan niet elke week een PR lopen, en dan nog met zo’n felle wind :-)

 8. kom es in opleiding Peter :-)

 9. Stofke says:

  Toch sterk gelopen, ik dacht dat je da volk aan de finish omver ging lopen :-), bedankt om mij even “uit de wind” te zetten :-)

 10. Katrien says:

  Ge blijft het maar doen é Deckertje !! Proficiat !!

 11. Guy says:

  knap he, en vooral het toegevoegde beeldmateriaal bij uw verslagjes spreken boekdelen :-)

 12. dat zo pas een shock geven voor beiden hé

 13. cremke says:

  Uw gemiddelde over de 10K ligt hoger dan mijn gem in de laatste 600m sprint. Wel jammer v dat PR dat je juist niet haalt

 14. Anje says:

  goed gelopen! ik wou ook meedoen daar in Eeklo maar was doodmoe, kon amper de trap opstrompelen… is die uitslag daar ergens van te vinden (om te zien wat ik mogelijk ‘gemist’ heb)?

 15. cremke says:

  Peter, als je nog eens een mailtje stuurt, stuur ik u mijn dagboek terug. Mits enig aanpassingswerk kan je het zelf gebruiken. Om bvb de gebruikte grafiek te maken. Ik haal de cijfers uit trainingcenter, deze heeft bij totals de tijd per zone aan (nadat je natuurlijk uw eigen zone’s hebt ingesteld). Bij de polar was de som v tijd per zone = totaal, bij Garmin is dit echter steeds hoger. Daarom trek ik er de overbodige tijd terug af (meest in de zone waar ik langst zat enz, beetje verdelen dus). En elke training laat ik hem zo in een grafiek zetten. De kleuren zijn deze die mensana gebruikt mocht je daar eens laten testen. Ik heb 4 tabbladen, een per kwartaal. Zou blijven de balkjes voldoende dik en duidelijk. En ik vul de cijfertjes gewoon in, de grafiek is eenmaal gedefinieerd en komt dus vanzelfs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.