Boekenloop (10/4)

Deze ochtend samen met Jessie naar de Blaarmeersen in Gent afgezakt met als doel om daar een paar toerkes te lopen.

Marathonman Stefaan Engels speelt er vandaag sinterklaas en deelt een paar exemplaren van zijn nieuw boek uit op een originele manier: een looptocht die eigenlijk een zoektocht is naar boekenbonnen. Veel deelnemers aan deze zoektocht zijn er niet dus we zijn er wel zo goed als zeker van dat we straks met een boek onder de arm terug naar huis gaan.

De bonnen hangen verspreid rond het trimloopparcours van de Blaarmeersen, kwestie van te lopen en ondertussen te kijken waar die bonnen hangen dus.

We gaan gezamelijk met de groep van start, 9k/u lopen vind ik niet echt een makkelijk tempo, m’n benen werken dan echt tegen aan die snelheid… Ik versnel dus maar samen met Jessie waardoor we ietsje op het groepje vooruit gaan lopen. Op den duur beginnen we ons wel af te vragen of we juist aan het lopen zijn,… We hebben nu al 3 kilometer gelopen en nog geen enkele bon gezien. Blijkbaar hebben een paar pientere wandelaars die er hun wekelijkse zondagse uitstap maken er al een paar van meegepikt. :)

Na 3 kilometer gelopen te hebben zien we dan uiteindelijk toch een bon hangen, hupla in de pocket er mee. Blijkbaar hangen er nu veel bonnen in elkaars omgeving want we zien er nu nog verschillende hangen die we uiteraard laten hangen voor de lopers die achter ons aankomen,… :)

Na een kleine 5 kilometer gelopen te hebben bereiken we opnieuw de atletiekpiste van KAA Gent waar we de bon inruilen voor een boek. Ik sla het boek open en op de eerste foto zie ik me al meteen al lopend staan in een foto rond de watersportbaan. Toch wel een leuke herinnering aan de kilometers die ik het afgelopen jaar rond de watersportbaan heb afgemalen.

Het is ideaal loopweer en we zijn uiteraard vooral gekomen om te lopen, samen met Jessie doe ik er dus nog een rondje bij op de zachte ondergrond van de trimlooppiste rond de Blaarmeersen. Na afloop hebben we een rustige 10 kilometer op de teller, meer moet dat niet zijn op een zonnige zondag. :)

2 Responses to “Boekenloop (10/4)”

  1. Ronny Creël says:

    Wat kan een mens beter doen de zondagvoormiddag, eens gaanlopen met je vriendin en nog een leuk boek op de kop tikken ook

  2. Natalie says:

    Inderdaad een heerlijk loopweertje gisteren, en in goed gezelschap nog zo plezant hé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.