Let’s Get Fit Loop (11/5)

Vandaag werd de Let’s Get Fit Loop door Vtm georganiseerd. Ik weet ook wel dat ik niet direct in de categorie val die ze bij Vtm voor ogen hebben met hun Let’s Get Fit programma, maar het is heus nog niet zo heel lang geleden dat ik zelf een Start To Run deed en toen ik het programma volgde in december 2008 was m’n conditie ver onder nul… Ik ben er van overtuigd dat iedereen het kan en vind alle initiatieven die mensen aan het bewegen brengen bewonderenswaardig. Daarom wil ik dan ook dit mooie initiatief van Vtm steunen. Let’s Get Fit! :)

De organisatie van de loop heeft er hun werk van gemaakt, ze hebben een heus dorp opgebouwd met verschillende standjes (eten, drank en zelfs een massage-stand!). Het is normaal gezien wel niet ideaal om je spieren soepel te laten maken voor de start van een wedstrijd-loopje, maar ik zit precies nog met serieus wat melkzuur in m’n rechterbeen van gisteren de jogging in Aalter te lopen en maak dus graag gebruik van de diensten die deze sportmasseurs aanbieden. :)

Na de massage ben ik net op tijd om de opwarming van coach Mulamba mee te volgen, ik doe gretig mee met de opwarming, maar stel me wel op een plaats waar ik uit het zicht van de camera’s sta… :)

De tijd om aan de 5 kilometer loop te beginnen is aangebroken, blijkbaar gaat er in verschillende waves gestart worden en de speaker zegt ons dat we ons bij onze “koploper” moeten stellen. Ik heb niet echt een koploper en kies aldus maar om mee te lopen in de eerste wave.

Tot m’n verbazing zie ik daar ne kleinen spurtjes en al trekken, met argus-ogen kijk ik hem aan, die is blijkbaar van plan om er hier een heuse wedstrijd van te maken denk ik. Ik hou me een beetje afzijdig en stel me te leunen tegen de startpilaar tot de pers van de koplopers en bekende tv-sterren foto’s en camera-beelden geschoten hebben…

We zijn nog maar op start geschoten of de kleinen die daarnet aan het opwarmen was schiet er vandoor, ik laat hem lopen, we zijn hier immers om de mensen die het Let’s Get Fit programma volgden te steunen, niet om een wedstrijd te lopen.

Eerst worden we door de gangen van het Vtm gebouw geleid en daarna lopen we doorheen het mooie aangrenzende park genaamd “Domein Drie Fonteinen”. Het is heel mooi, maar wel een verre van evident parcours, aangezien er toch wel best wat geklommen dient te worden.

Iedere kilometer staat aangegeven en af en toe staan er leuke aanmoedigingen zoals “Je bent al over de helft van de helft”! Het grootste gedeelte van de Run loop ik naast George Arrendell (de zwarte acteur die in Zone Stad de rol van inspecteur Jimmy N’Tongo op zich neemt). Hij loopt net als mezelf met de handrem op vandaag en net voor de finish wacht hij zelfs nog even op zijn collega. Ik loop maar door, we zien de finish, nog een laatste helling…

Ik finish de 5.02 kilometer in 24:46 (12.1 k/u).

Respect voor de mensen die 8 weken geleden begonnen trainen en nu al deze 5 kilometer uitlopen, want met het vele stijgen en dalen was dit hier zeker geen makkelijk parcours!

4 Responses to “Let’s Get Fit Loop (11/5)”

 1. lenaerts marc says:

  moest het niet zo ver geweest zijn, was ik zeker ook afgekomen ;-)

 2. kaat says:

  Damn, dat was een goeie geweest voor mij ! Kunnen ze die niet herhalen met mij erbij ;-) ? Ik volg wel het programma niet, ik zal eens TV moeten kijken, maar ik veronderstel dat het iets is met mensen fit krijgen ! ;-)

  • peter says:

   volgens mij had je deze idd graag gedaan en voor jou zou het zelfs niet zo heel ver geweest zijn naar Vilvoorde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *