Avondjogging Zevergem (10/07)

2 weken geleden vroeg Chris of ik ook kwam naar Zevergem voor de 10 km wedstrijd, goh ja da’s goed zeg ik, bij deze wist ik dus vrij snel wat het plan voor dit weekend was: 10 km wedstrijd in Zevergem met als doel m’n besttijd van 46 minuten die ik gelopen had in Gent te verbeteren.

Voor de wedstrijd loop ik een kilometerke of 2 los en merk dat m’n hartslagmeter totaal niets doorgeeft, vond het al verdacht dat ie donderdag slechts een hartslag van 80 aangaf na 500 meter lopen, platte batterij waarschijnlijk dus… Dat wordt dus lopen zonder hartslagmeter he dan maar, dat zal wat geven denk ik…

De wedstrijd

Bij de start postioneren Nico, Herman en Pirmin zich achteraan in het peleton, samen met Chris en Vincent positioneer ik me op de 2e start rij… Net voor de start komt er zich nog een grote groep mensen voor de streep bijdrummen zodanig dat we zeker slechts op de 12e rij gepositioneerd staan… merde dat wordt dus weer drummen denk ik…

babbelke slaan met Chris voor de start...

babbelke slaan met Chris voor de start...

Om 20 uur stipt wordt de start gegeven en op het moment dat ik lichtjes kan beginnen joggen druk ik op de startknop van m’n Garmin, na een 50 tal meter gooi ik een mens uit de kant die een gat laat vallen en aan een tergend langzaam tempo voor me loopt, stel u van voor he reclameert ie nog als je snel wilt lopen,… maar ik stond vanvoor denk ik, gij zijt u voor mij komen stellen… Maar allee, ik gooi me van links naar rechts en van rechts naar links om me door de meute te wringen en na een paar honderden meters kan ik eindelijk gewoon rechtdoor lopen, een verademing…

In de eerste kilometer zit er een klimmetje in over de autostrade, ik zie m’n kilometertijd van 4:19 en denk meteen oei da’s toch iets te snel (zeker met die klim op de brug erbij), dat houd ik niet vol, ik verlaag m’n snelheid ietsje en laat daardoor een gat vallen met de loper die voor me loopt, ik loop dus nu aan kop van een groepje, ik denk er zal wel eens iemand overpakken, maar dat blijkt ijdele hoop, ik blijf nog 5 kilometer aan de kop sleuren, maar na 6 km is het beste eraf, ik doe uit pure wanhoop teken om eens over te nemen, maar de loper achter mij maakt niet te veel aanstalten om dit te doen.

Vincent is me ondertussen bijgehaald en doet teken naar me om hem te volgen, ik pik aan, maar moet na een paar honderd meter lossen, ik laat even m’n snelheid zakken onder de 13 km/u en na even gerust te hebben kan ik m’n tempo toch iets hoger leggen waardoor ik kan aanpikken bij 2 lopers voor me, dat loopt toch iets lekkerder en daardoor blijft Vincent ook in m’n gezichtsveld, voor hem terug bij te halen heb ik niet genoeg jus meer in de benen….

dicht tegen de aankomst, nog es alles geven...

dicht tegen de aankomst, nog es alles geven...

De laatste kilometer begint een van de 2 lopers te versnellen, ik loop zij aan zij met hem en langzaam aan verhogen we de snelheid beetje bij beetje, hij wil er een lange spurt van maken, mij niet gelaten, het is eens iets anders en ik slaag er in om net voor hem over de streep te komen.

Onder de 45 minuten!

Ik beëindig de 10.01 kilometer in een tijd van 44:49 (gemiddelde snelheid van 13.4 km/u) en verbeter m’n vorig PR op de 10 kilometer afstand met 1 minuut en 11 seconden, bovendien heb ik met dit resultaat ook m’n lange termijndoel van onder de 45 minuten te lopen bereikt.

Supercontent!

Ik ben dus supertevreden met dit resultaat en had nooit gedacht dat ik nu al klaar zou zijn geweest om onder de 45 minuten op deze afstand te lopen… yeehaw!

Nieuw lange termijn doel wordt onder de 40 minuten op de 10 kilometer, ik weet niet of mijn lichaam ooit in staat zal zijn dat ooit te halen, maar we gaan er in ieder geval proberen er naartoe te trainen en een mens kan zich maar doelen stellen he in ‘t leven…

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop Zevergem (De Pinte). Iets te snel gestart maar al bij al toch een redelijk standvastig tempo...

Wedstrijdverloop Zevergem (De Pinte). Iets te snel gestart maar al bij al toch een redelijk standvastig tempo...

8 Responses to “Avondjogging Zevergem (10/07)”

 1. Tiny says:

  Voorlopig heb je dit doel gehaald en met een serieuze aanpak van je trainingen moet het doel om onder 40’te geraken ook haalbaar zijn. Maar ik denk niet in stappen van meer dan 1′.

 2. Katrien says:

  die snelle start toch mooi weer tijdens je wedstrijd naar een gelijkmatig tempo laten komen ,dus perfect opgelost ! zie je aan het resultaat ! super jong ! dikke proficiat !je word alsmaar sterker !

 3. Wendy says:

  Proficiat, 2 doelen ineens gehaald! En inderdaad het is heel leuk om meteen al aan een nieuw doel te denken dan heb je terug een uitdaging hé. Groetjes!!

 4. natalie says:

  Waaaauuuuwwww, meer dan 1 min. verbeterd. Van een superdag gesproken. Geniet van uw mooie prestatie…al is uw volgend doel 5 min. sneller nog. Proficiat.
  Groetjes Natalie en Eddy

 5. Stofke says:

  Ja maat gij sleurt nogal de laatsten tijd, proficiat met je schitterende PR, deze pakken ze al niet meer af, op naar de volgende…

 6. Joris De Caluwe says:

  Goe pé … volhouden he moat !!!…

 7. herman says:

  Prachtig gelopen. Rustig opbouwen, je kan nog sneller ;-)

 8. […] ik twijfel sterk of ik 45 seconden sneller zal kunnen lopen dan vorige week in de Pinte, waar ik 44:49 liep over 10 kilometer… Ik heb er wel geen goed oog op voor de wedstrijd, al de gehele dag […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.