Jogging Aalterbrug (11/07)

Ik voel de snelle 10 kilometer van gisteren nog een beetje in m’n benen, maar ik trek toch naar Aalter Brug om daar mee te doen aan de jogging, er moet gekozen worden tussen 3,5 km – 6 km – 12.6 km. Ik heb wel zin in de 12, maar ik ken mezelf, als ik me inschrijf voor de 12 gaat dat niet lukken om dat kalm te lopen, in combinatie van de wedstrijd van gisteren gaat dat niet goedkomen denk ik, dus ik schrijf me in voor de kortste afstand: 3.5 km.

Voor de start zie ik een vader en zijn zoon volledig uitgedost in nieuwe sportkledij met hun armen rondjes draaien, ik moet glimlachen, doet me terugdenken aan de start to run trainingen met Evy Gruyaert. (ik durfde wel niet openlijk met mn armen staan draaien…). Wel plezant dat steeds meer mensen beginnen met hardlopen.

De wedstrijd

Sinds dit jaar moet de kortste afstand 5 minuten vroeger starten dan de andere afstanden, wat betekent dat de kans dat je alleen valt heel groot gaat zijn…

Aangezien aan de kortste afstand doorgaans veel occasionele joggers en start-to-runners mee doen, positioneer ik me helemaal vooraan, net achter de startlijn. De official komt uitleggen dat we pas mogen vertrekken nadat het startschot is gegaan. Hij gaat naar de kant van de weg en schiet maar we horen geen geluid, we zijn toch al een meter of 2 over de lijn nu en we houden terug in, valse start denk ik, maar plots trekt hij nog es aan de haan en nu is er wel geluid, allee hup we zijn weer vertrokken sie…

De eerste meters lopen echt lekker, totaal geen last van de wedstrijd van gisteren, maar na een 500-tal meter voel ik dat ik m’n motor aan ‘t opblazen ben, ik kijk op m’n Garmin en zie dat ik 18 km/u loop, damn, temporiseren man denk ik, maar het is te laat, het vet is al van de soep, dat wordt nog afzien tot aan de streep denk ik…

Helaas heb ik gelijk in verband met het afzien, maar ik kan m’n snelheid toch nog boven de 13 km/u houden… Na 3.42 kilometer kom ik eindelijk over de streep in een tijd van 14:53 (13.8 km/u gemiddeld, 9e op 53 deelnemers), pfft blij dat ik er ben man…

‘Uitlopen’

Ik wacht aan de streep tot Geert Van Hoorewege voorbij passeert (hij is terug gestart met lopen en loopt de 6 kilometer vandaag). Ik loop samen met hem zijn wedstrijd uit, het gaat wel een stuk sneller dan wat ik verwacht had (rond de 11.5 km/u, het is dus verre van uitlopen voor me). Desondanks de snelheid voel ik me toch vrij fris worden. Bij de aankomst van de 6 kilometer valt Igor (die de 12 kilometer loopt en ook in het groepje van Geert hangt) in principe alleen, aangezien ik me weer vrij goed begin te voelen, haas ik Igor nog naar het einde van z’n 12.6 kilometer lange wedstrijd…

8.81 kilometer extra gelopen dus in 45:22 (11.6 km/u), verre van uitlopen, maar ik heb de indruk dat ik toch vrij snel begin te recupereren van een inspanning en ben vooral tevreden dat ik Igor in een voor hem goede tijd naar de meet heb kunnen brengen.

Officiële uitslag

De uitslag: 9e op 53 deelnemers

De uitslag: 9e op 53 deelnemers

Wedstrijdverloop

een eerste snelle 500 meter zorgen voor een zotte eerste kilometer tijd...

een eerste snelle 500 meter zorgen voor een zotte eerste kilometer tijd...

13 Responses to “Jogging Aalterbrug (11/07)”

 1. Nico says:

  als je ooit een marathon loopt zou ik toch ietske trager vertrekken :-)

 2. Chris says:

  ge zult het precies nooit afleren die vliegende start he! ;-) toch goe gedaan zenne, proficiat !

 3. Katrien says:

  TE GEK !! Proficat !jammer van die Speedy Consalles start …ooit leer je het wel ,maar gelijk Nico reeds melde in een marathon kan je dat niet permiteren ,je lichtje gaat uit zijn en op en M kan je niet meer de schade herstellen maar dit zijn opbouwende kritiekjes om in je achrehoofdje te houden , geniet van je rust !

 4. Wendy says:

  Amaai, je hebt een topweekend achter de rug! top!!

 5. Stofke says:

  Uiteindelijk heb je er dan toch meer of 12 gelopen hé :-)

 6. Peter says:

  @stofke: heb ook nog even warm gelopen voor de wedstrijd, in totaal 14.21 km gelopen. Maar heb er maar 3.5 voluit gelopen he en geen 12 dat scheelt toch ook al… :)

 7. anita says:

  Goed gedaan Peter,je weekend kan al niet meer stuk.

 8. natalie says:

  Ja…als dat geen mooie tweedaagse was. Proficiat hoor…mooi gemiddelde gelopen.

 9. Fré says:

  Goed gelopen! Een tip om je niet op te blazen bij de start: 10 minuutjes voor de start niet gewoon warmlopen, maar al serieuze versnellingen van 50 meter doen. Dan trap je al op je adem zonder je te vermoeien. Je zult iets rustiger vertrekken en je spieren zijn al gewaarschuwd dat er toch aan hoge snelheid zal gelopen worden.

 10. Carlos says:

  Als de competitieve drang zo groot is dat hij bij de start niet meer te bedwingen valt is de enige optie: conditie verbeteren. Op deze manier mag je flirten met de rode zone maar kun je herstellen tijdens de wedstrijd. Als de basis goed is kun je hiervoor je weerstand trainen. Af en toe een pittige helling oplopen kan al wonderen doen.

 11. Peter says:

  @fre: merci, lijkt me een goede tip, ga ik es proberen als ik nog es een korte afstand loop.

  @carlos: we doen ons best om gevariëerd te trainen, heuveltrainingen zijn zeker onderdeel van mn trainingen. Ik merk wel dat ik reeds aan een hoger tempo kan lopen dan vroeger nadat ik in het rood ben gegaan, dus de conditie zal in ieder geval al iets beter zijn dan een paar maand terug, maar we blijven er aan werken. :)

 12. Eva says:

  Ik sluit mij aan bij bovenstaande commentaren ;-)

 13. Dirkjogt says:

  Heb dat ook ooit eens op een 2,5 km wedstrijd gehad. Na een kilometer mijn motor opgeblazen :-( ja afzien dat laatste stukje, ik heb mijn lesje geleerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.