Memorial Diederik Van Ootegem – volkscross Maria-Aalter (11/11)

Vorige week liep ik m’n eerste cross, vandaag is het tijd voor m’n derde cross. Samen met m’n vriendin Jessie en haar broer Tim schrijven we ons in als “team” om deel te nemen aan de cross. Naast het individueel klassement wordt er ook een apart ploegenklassement opgemaakt per team van 3 lopers. Wel leuk als je in deze individuele sport van het lopen eens kan uitkomen onder een team vorm. We moeten weliswaar allemaal samen starten, maar op het einde worden onze eindposities samen opgeteld en het team met de minste punten komt dan uit als het winnende team.

De ronde die we moeten lopen start op het voetbalplein, dit stuk ligt er goed te belopen bij, maar daarna begint de miserie: een stuk modder op een smal paadje met plassen bezaaid en het paadje ligt bovendien scheef, met m’n trailschoenen heb ik hier niet zoveel pak op blijkbaar. Na het modderig stuk, even een rustpunt op een bospaadje. Na het bos moeten we doorheen een afgereden maisveld en mogen we nog eens door het modderig stuk maar nu in omgekeerde richting. Stoempen… Nog even een klein heuveltje overwinnen en terug richting het voetbalveld. Deze ronde leggen we 2 maal af en komen zo op een afstand van 3160 meter.

De wedstrijd

Ik heb m’n lesje geleerd van gisteren en start niet al te snel, ik kies meteen een tempo dat ik op het gras kan bolwerken en begin na een 100-tal meter te snel gestarte mede-lopers terug bij te halen.

Bij het uitdraaien van het voetbalveld neem ik m’n bocht nogal wijd waardoor ik bijna op een ijzeren staaf knal, ik kom er met de schrik vanaf en kan net tijdig bijsturen.

Op het modderig stuk passeer ik een paar medelopers, maar zie al snel het hopeloze van inhalen op dit stuk in. Het is gekkenwerk om het jezelf moeilijker te maken dan het al is, dus ik kies maar het spoor van m’n voorligger. In het bos kan ik een plaats opschuiven.

Door het maisveld en dan weer door die modder, puffen en doen…

de finish....

de finish….

Na een goede 1500 meter komen we een eerste maal terug aan het voetbalveld, voor mij mocht het nu eigenlijk al gedaan zijn met de wedstrijd, maar we moeten nog een ronde, helaas…

Ik kan wel een redelijk tempo aanhouden in de 2e ronde, maar slaag er maar in om nog een medeloper te passeren.

Ik ga nog in het duel met een jong atleetje, maar ik moet m’n meerdere in hem erkennen, surtout nadat zijn vader van de kant roept “pas op er zit ne groten achter u…”. Het klein manneke schakelt een tandje bij en ik zie hem moeiteloos van mij weglopen…

De finish komt in zicht, ik verhoog m’n tempo nog een beetje en kijk ongerust achterom, maar kan m’n positie vasthouden.

Ik beëindig de 3.14 kilometer in 13:26 (14k/u).

Nog geen uitslagen maar teamgenoot Tim dacht 9e te zijn, bij mij hoorde ik ze 12e zeggen en Jessie vervoegde ons een tijdje later als 2e vrouw. Met onze gezamelijke uitslag kwamen we blijkbaar uit als winnaar bij de teams. Beetje onverwacht, maar wel leuk. :)

Ook heel tevreden van m’n eigen wedstrijd, de ganse tijd een mooi en redelijk egaal tempo kunnen aanhouden op dit toch wel lastig parcours!

Wedstrijdverloop

 

wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

4 Responses to “Memorial Diederik Van Ootegem – volkscross Maria-Aalter (11/11)”

  1. de godfather says:

    Met dank voor uw noeste bijdrage aan het veroveren van de mooie trofee, die nu op onze kast prijkt.

  2. Julie says:

    Proficiat Peter, dat hebben jullie knap gedaan met z’n drietjes!

  3. PeterD says:

    Proficiat Peter en jouw loopmakkers ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.