1e bossen van Beloeil marathon (1e puzzelstuk van België)

Toch nog een verslagje, het is ondertussen al bijna een week geleden… :)

Paul van Hiel organiseert dit jaar 10 kleinschalige (natuur)marathons doorheen gans het land.

Er is telkens een maximum van 20 personen die mogen deelnemen en aangezien ik me niet graag lang op voorhand inschrijf voor een wedstrijd waren de 20 plaatsen al lang besproken voor ik overwoog om mee te doen. Nu niet getreurd, volzet is volzet en de mogelijkheid om daar een marathon te lopen was eigenlijk al uit m’n gedachten verdwenen. :) Ik was zelfs blij dat ik niet ingeschreven had voor de marathon, want ik bedacht me zo, dat het na de kerstperiode met dat kilotje extra het wel eens pijn zou kunnen doen om een marathon te moeten lopen…

Donderdagmiddag 12 uur.

Ik kijk op Facebook en zie dat Paul gepost heeft dat er een deelnemer heeft afgezegd voor de marathon op zaterdag. Eerst denk ik 4x nee nee, maar merk dat de goesting om mee te doen het toch van het verstand wint. Op minder dan een minuut na het lezen van Paul’s bericht zeg ik “schrijf me maar op”… :)

Bij aankomst te Beloeil zijn de meeste deelnemers er al, er hangt de typische sfeer die je enkel hebt bij kleine marathons. Vriendschappelijk, gemoedelijk en een ongedwongen sfeer. Niemand loopt er gestresseerd bij, wat een tegenstelling tot wat je ziet bij grote stadsmarathons… Op het gemak iets eten en drinken en een beetje babbelen en zwanzen en zelfs de tijd van de start van de marathon uit het oog verliezen.

Iedereen die hier deelneemt zijn marathon-veel-lopers (de meesten deden er reeds meer dan 100) en/of ultralopers. Vandaag aanzien we niet als een wedstrijd. Het is gewoon een leuke lange duurloop, we gaan 42 kilometer spelen in de natuur vandaag. Bij mij wordt het vandaag m’n 49e marathon.

de deelnemers

de deelnemers (foto: Paul)

Na de startfoto wordt het startsein gegeven. 2 meter gelopen en ik merk dat m’n schoenen toch precies niet goed aangespannen zijn. Ik stop, krijg de mens die achter me loopt tegen me aan en ik hoor Joeri al grappend zeggen voila ik loop al niet meer de laatsten zie :)

Na m’n schoenen aangespannen te hebben rep ik me weer naar de achterhoede. Ik schuif een paar plaatsen op en merk dat er hier toch precies behoorlijk hard gelopen wordt voor wat we daarnet allemaal aanzagen als een trainingsloop. Eenmaal je in een wedstrijd zit loop je toch harder dan dat je van plan was…

Ik loop naar de kop van het deelnemersveld toe en hang me in 4e positie.

Ik voel de inspanning van het gaatje te dichten toch wel en de snelheid ligt nu nog steeds boven de 13k/u. Deze snelheid houd ik niet vol, zeker niet op dit terrein.

We komen aan een brug.

Paul heeft ons verwittigd om zeker niet over de brug te lopen, want die ligt er te glad bij. De enige optie is naast de brug te lopen/wandelen en natte voeten te krijgen (maar wel niet te vallen).

gladde brug (naast lopen!)

gladde brug (naast lopen!) (foto: Joeri)

Na de brug zijn de eerste 2 koplopers ver uit zicht en ook Vincent (Meers) loopt me te snel, ik laat hem lopen.

Niets aantrekken van posities denk ik vandaag…

Gewoon op eigen gevoel lopen en ten volle genieten van deze prachtige ronde die Paul heeft uitgezet door deze mooie natuur.

prachtige natuur (foto martino)

genieten! (foto: Martino)

en een korter brugje (ook glad) (foto: Martino)

Ook Dirk Wauters loopt me voorbij.

Ik doe zelfs geen moeite om te proberen aansluiten en ik weet dat ik nu in 5e positie loop.

Lange tijd zie ik niemand voor me uitlopen, maar ietsje voorbij halfweg zie ik opeens Vincent terug voor me. Hij heeft blijkbaar wat gas moeten terugnemen en loopt nu een rustiger tempo. Ik groet in het voorbijgaan en schuif op naar de 4e plaats.

Ik zie ook Dirk opeens terug voor me lopen.

Zou ik het zijn die aan het versnellen is?

Ik heb nochtans niet het gevoel dat ik versneld ben…

Aan de voorlaatste bevoorrading kom ik ook tot bij Dirk. Hij maakt er blijkbaar een lange bevoorrading van en slaat een babbeltje met een toeschouwer. Ik ben als eerste terug weg.

Ik loop nu in 3e positie.

Ik was het niet van plan om er een wedstrijd van te maken, maar ik wil me precies toch ook niet meer laten inhalen en m’n 3e plaats nog afgeven. Ik zet een tandje bij en versnel in deze laatste ronde.

Nog een laatste keer soppen doorheen het water naast de gladde brug…

Ik heb het eigenlijk nog niet echt lastig gehad vandaag, maar na 40 kilometer krijg ik toch een klein tik van de hamer. Ik weet de finish nabij en ik loop zo goed en zo kwaad ik kan gewoon zo snel mogelijk verder…

Ik finish de 42.6 kilometer in 3:48:04 en word daarmee 3e op 19 deelnemers.

uitslag

Ook na de finish is er terug een gemoedelijke sfeer. Nog een hapje eten, een glaasje drinken en met plezier terugdenken aan de prachtige natuur waar we de voorbije 4 uur mogen van genieten hebben.

Bedankt voor de organisatie Paul en Deborah!
Van genoten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.