18e Oostende-Brugge 10 miles (6/3)

Het eerste wat me opvalt bij deze wedstrijd is dat er weinig bekenden zijn, de enige bekende die ik herken is clubgenoot Lieven Van Heule. Ook een pak minder deelnemers: vorig jaar 972 aankomsten, dit jaar slechts 719 aankomsten…

Het eerste wat ik denk is de organisatie het vorig jaar blijkbaar te bont heeft gemaakt… Vorig jaar stonden de mensen in een koude tent voor de start, sommige mensen haden ook geen drank meer aan de aankomst en voor de hele trage lopers waren de aankomstmatten zelfs al weg alhoewel ze nog voor de bezemwagen uitliepen. Het is blijven hangen bij de mensen precies.

Persoonlijk had ik enkel van de koude tent last vorig jaar en ik blijf het wel een mooie wedstrijd vinden deze openingsklassieker van het Belgische loop-seizoen omdat het een wedstrijd in lijn is (en niet een paar keer hetzelfde rondje lopen zoals vaak het geval is in andere joggings).

verrekt koud daar in Oostende voor de start

verrekt koud daar in Oostende voor de start

Vandaag is het maar meelopen als training voor me, zeker geen wedstrijdtempo nastreven, me gewoon laten meedrijven in het zog van een groepje is het plan. Ik heb gisteren al een Coopertest gelopen dus het moet niet al te hard gaan vandaag…

Ik schuif mee in een groepje met het gedacht dat ik 11 km/u aan het lopen ben en na een tijdje blijkt dat ik 13km/u aan het lopen ben. Ik ben veel te warm gekleed voor zo’n snelheden te lopen maar heb precies weinig zin om het groepje te laten gaan en alleen tegen de wind te gaan in beuken.

Het is maar uitstel van executie, ik zie dat m’n hartslag veel te hoog gaat na een 5-tal kilometer en laat daarom het groepje gaan en stap een paar meter om m’n hartslag terug te laten zakken. De resterende afstand van de wedstrijd leg ik alleen beukend tegen de wind af aan een rustiger tempo van rond de 11k/u.

Ik beëindig de 16.1 kilometer in 1:24:44 (11.4k/u). Weliswaar niet alles gegeven maar het resultaat van dit jaar is zowaar m’n zwakste resultaat tot nog toe in deze wedstrijd (2009: 1:22:50, 2010: 1:09:44).

Goh ja, toch weer 16 kilometer bij op de teller en dat was uiteindelijk de bedoeling van vandaag. :)

Wedstrijdverloop

rustiger tempo uitlopen vanaf kilometer 6

rustiger tempo uitlopen vanaf kilometer 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.