Cpc loop (Den Haag) (pacer 1u50)

Vandaag was ik pacer op de halve marathon van Den Haag, een ideale gelegenheid om mijn pacer programmaatje eens te testen en dat doet z’n werk prima: ik loop de ganse weg comfortabel, kan de wedstrijd-afstand synchroniseren met m’n horloge en weet op elk moment hoeveel seconden we voor zijn op schema zonder te hoeven rekenen. Zalig om niet te hoeven rekenen, ontspannend :) Op het einde crashte m’n programma wel, gelukkig had dat geen invloed op het recorden van m’n race, maar ik weet dus weer wat gedaan ‘s avonds de komende dagen, het foutje zoeken in m’n programma. :)

Ton had een goede tip om geen schuurplekken te hebben van de rugzak, eenvoudig maar geniaal: t-shirt vastmaken met veiligheidsspelden aan de rugzak. Merci Ton, heeft perfect gewerkt! :)

Starten (foto: Ramiro Ameneiro)

Over de race zelf… Heel veel sfeer… maar wat een bende volk zeg, amai!

We zijn met 4 pacers voor de 1.50 en vertrekken vanuit de 2e wave, de eerste wave is 10 minuten voor ons gestart, maar er staan ook nog heel veel lopers voor ons in het wave 2 startvak.

Eigenlijk lopen we de ganse weg geblokkeerd van mensen voor ons, gelukkig kunnen we af en toe achter de toeschouwers op het fietspad lopen. Alhoewel af en toe, ik denk dat ik minstens 6 van de 21 kilometer op het fietspad gelopen heb, met een hele meute volk achter m’n vlag. Die toeschouwers wisten niet wat hen overkwam. :)

Het was de eerste warme dag vandaag. Ik zag vele lopers op hun adem trappen vandaag, zelf had ik er niet zoveel last van, maar ik liep natuurlijk niet door vandaag.

Naar het einde toe kwamen we een stuk naast de zee en daar geniet ik altijd ten volle van. Ik vind het altijd zalig om de zee te zien. :)

De laatste kilometers heb ik me vooral bezig gehouden met aanmoedigingen schreeuwen om zoveel mensen als mogelijk binnen de 1.50 te brengen. Leuk om de mensen tot het uiterste te drijven (sadistisch trekje zeker?)

Ik finish de halve marathon in 1.49.40 (doeltijd was 1.50), vele bedankjes en vele blije gezichten. Super!

Van genoten! Of het was leuk zoals ze hier in Nederland zeggen :)

2 Responses to “Cpc loop (Den Haag) (pacer 1u50)”

  1. Kaat says:

    Nederland is altijd leuk !?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.