Dwars door Brugge (11/5)

Toch 2x kunnen trainen deze week, met meteen een positief resultaat: een halve kilometer per uur sneller dan tijdens de Antwerp 10 miles. Het gaat terug de goede richting uit dus! :)

Het was niet zo’n mooi weer in Brugge, maar buiten de harde wind was het eigenlijk wel ideaal weer om te lopen (=het was zeker niet te warm). Op het laatste moment schreef ik me nog in, maar kon gelukkig wel een nummer van de startbox bemachtigen, zodanig dat ik toch niet al te veel moet zigzaggen rond tragere lopers. Het doel is om beter te doen dan tijdens de Antwerp 10 miles: toen behaalde ik een gemiddelde van 13.5k/u. Vandaag moet het dus sneller of ik zal niet tevreden zijn.

De eerste 3 kilometer gaan eigenlijk te hard met snelheden rond de 15k/u. Ik besef het wel, maar toch kan ik het niet laten om die snelheid te proberen vasthouden. Aan het 3 kilometer punt moet ik bijschakelen en verlaag ik het tempo een beetje. We worden door de Brugse binnenstad geleid met in het middenstuk van de race de onvermijdelijke kasseien. Op deze kasseien loopt het even wat moeilijker, maar toch is het tempo al bij al nog behoorlijk. Eenmaal de kasseien achter de rug zijn, kan ik het tempo terug verhogen en begin ik andere lopers terug in te halen.

De finish komt in zicht, nog een laatste inspanning om er nog even alles uit pieren en er wordt afgeklokt op 1:02:26 (14k/u) (381e op 4399 lopers).

Tevreden. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.