Brugge loopt voor SOS Kinderdorpen (11/07)

Vorige week tijdens en na de trailrun (en daarvoor eigenlijk ook al) een lichte pijn gevoeld ter hoogte van buitenkant scheenbeen en daarom deze week bewust gas teruggenomen. Heb 7 dagen niet gelopen, maar wel een beetje (veel) gefietst om de conditie toch ietske te onderhouden (350k in 5 opeenvolgende dagen, amai m’n gat… ).

De wedstrijd
Het is niet zo’n grote groep mensen die deelneemt vandaag dus ik positioneer me toch maar op een van de voorste rijen van het peleton. Ik start vrij behouden en probeer m’n ademhaling meteen onder controle te houden. Halfweg de 2e kilometer haalt Gert Luyckx me bij, hij groet me en doet teken voor hem te volgen, maar het ziet er me te snel uit en ik blijf m’n eigen tempo lopen. Een kilometer verder, op het moment dat we langsheen de vesten lopen, zie ik kort voor me 2 fietsers rijden, ik loop naar hen toe en in hun spoor kom ik toch tot bij Gert.

We zijn nu ongeveer aan het 3-kilometerpunt en ik voel de warmte en de inspanning serieus op me wegen en moet toch wat snelheid terugnemen. Tot kilometer 8 lopen Gert en mezelf beurtelings een kopbeurt maar ik voel dat het beste er toch stilaan vanaf gaat, m’n eigen kopbeurten kan ik “makkelijk” doen maar op het moment dat Gert z’n beurt doet voel ik me iedere keer lossen (ondanks dat de snelheid niet hoger is), mentale kwestie van iemand te zien voor u lopen zeker…

Ik breng Gert nog naar het groepje voor ons en verlaag dan m’n tempo om de rest van de wedstrijd op een toch iets rustiger tempo af te ronden. Na aan het Jan Breydelstadion verchillende grasvelden overwonnen te hebben kom ik eindelijk aan de streep en geef er absoluut niet om dat deze wedstrijd een heel stuk te kort is: De “10 mijl” van Brugge is slechts 14.91k en wordt afgelegd in 1:07:15 (13.3k/u). Ik word daarmee 58e op 296 deelnemers.

Heel tevreden: zwaar afgezien maar toch vooral genoten van het lopen en geen last aan de scheen, de week looprust heeft toch deugd gedaan precies. :)

Wedstrijdverloop

6 Responses to “Brugge loopt voor SOS Kinderdorpen (11/07)”

 1. Dirk says:

  Oef, een hele opluchting dat de scheen zich koest hield. Mooie prestatie

 2. Guy says:

  wederom knap!
  En verstandige beslissing om het lopen een weekje op nonaktief te zetten. Op tijd en stond wat gas terugnemen qua volume kan zeker geen kwaad. Beter eens wat kilometerkes minder dan in de lappenmand terecht komen.

 3. Stofke says:

  Sterke prestatie in die hitte…

 4. Wendy says:

  Gelukkig geen last van het scheenbeen! Mooie wedstrijd lijkt mij, maar wel pittig in deze hitte.

 5. Gerald says:

  Gezien de omstandigheden toch een knappe prestatie !

 6. Jan says:

  Een beetje weinig volk, maar ja, ‘t was dan ook een eerste editie. Knappe prestatie! Dat warm was, hoef je mij niet te vertellen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.