Elf juli loop Bassevelde (11/07)

Deze middag al 11 kilometer redelijk hard doorgelopen en ik voel dit toch vanavond nog in m’n benen. Deze avond zal het er dus een stuk rustiger aan toe gaan. Er is de keuze tussen 3 te lopen afstanden: 5k, 10k of 15k. Ik kies voor de langste afstand. Het plan is om rustig met Jessie 2 rondjes mee te lopen en daarna de laatste ronde alleen uit te lopen.

De wedstrijd
Redelijk achteraan gestart en met een rustig drafje wordt het lopen ingezet. Na een 2-tal kilometer zie ik Jelle (zoon van Patrick) Temmerman lopen. Het manneke is rap gestart en nu serieus aan het afzien. Ik loop snel het gaatje op hem toe en zet hem vervolgens uit de wind. Ik moedig hem aan om z’n tempo te blijven vasthouden. Hij heeft het serieus lastig, maar het lukt ons toch om een snelheid van ongeveer 10.5k/u aan te houden. Jelle houdt het voor het bekeken na 1 ronde en ik loop het gaatje naar Jessie terug toe.

Ze is best wel al een eind voorop en ik moet toch bijna een kilometer jagen voor ik er terug bij ben. Ik zet me aan kop van het groepje en tracht een gelijkmatig tempo te lopen van ongeveer 11.5km/u. Het gaat sneller dan wat Jessie voor ogen had en ze vertraagt. Aangezien haar vriendin mee vertraagt loop ik maar door. Ik neem een man en een vrouw mee op sleeptouw. Er wordt niet veel meer gesproken, de mensen achter me lopen op hun limiet. Ik tracht mooi in een gelijkmatige cadans te blijven doorlopen. De man en vrouw beëindigen de loopwedstrijd na het einde van de 2e ronde.

Derde en laatste ronde: ik verhoog m’n tempo en ga op zoek naar lopers voor me. Ik haal een koppel bij, maar hun tempo ligt me iets te laag dus ga ik er maar voorbij. Ik haal een oudere mens bij. Hij is aan het lopen vol grinta. M’n volgende slachtoffer om te hazen gevonden denk ik. Ik groet hem als ik tot bij hem kom en zet me meteen aan kop. Redelijk wat wind tegen, ik hoor de mens achter me zuchten en puffen, maar hij blijft wel mooi in m’n spoor hangen. Na een 2-tal kilometer achter me te hangen te hebben begint hij zowaar naast me te lopen. Een teken voor mij dat hij sneller kan en ik zet een tandje bij.

Ik beëindig de 12.8 kilometer in 1:05:24 (11.7k/u). Toch nog best pittig voor wat als een rustig loopje bedoeld was.

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop. Heb voor de geïnteresseerden ook m'n gemiddelde hartslag eens aan de chart toegevoegd. Klik op de figuur voor een groter beeld.

Wedstrijdverloop. Heb voor de geïnteresseerden ook m'n gemiddelde hartslag eens aan de chart toegevoegd. Klik op de figuur voor een groter beeld.

One Response to “Elf juli loop Bassevelde (11/07)”

  1. natalie says:

    Inderdaad best pittig Peter, alweer mooi gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.