Poeke Kastelenjogging (12/09)

De benen voelen niet echt super aan vandaag, gisteren heel hard gelopen, nadien nog wat Leffes gedronken en die zitten precies ook nog in m’n benen. Maar toch heb ik wel zin in een wedstrijdje, ik vertrek dus naar Poeke.

Ik ben van plan om de 2.5 kilometer snel te lopen maar ik laat me ompraten door Fre Ampe, en ik moet hem gelijk geven het is inderdaad wel verstandiger om geen 2 dagen gelijk een zot te lopen, maak er een rustig duurloopje van adviseert hij.

In plaats van me in te schrijven voor de 2.5 kilometer wedstrijd schrijf ik me dus in voor de 10 kilometer afstand, dewelke ik uiteraard op het ‘gemak’ ga lopen…

De wedstrijd

Ik positioneer me helemaal achteraan, nadat het startsignaal is gegeven wandel ik op m’n gemak naar de streep en vertrek ik als allerlaatste deelnemer. Na 200 meter raap ik het eerste groepje op, daar zie ik ook Martine staan, ze zegt “ah ik dacht dat ik uwe start had gemist…”, ja “vandaag hang ik de toerist uit” repliceer ik… :)

ik vertrek vandaag helemaal achteraan en hang de "toerist" uit...

ik vertrek vandaag helemaal achteraan en hang de "toerist" uit...

Het is absoluut niet de bedoeling om snel te lopen, ik heb een tempo van 10 km/u in gedachten, maar de ene na de andere deelnemer voorbijsteken heeft wel iets en voor dat ik het goed en wel besef loop ik de eerste kilometer aan 12km/u. Een stuk sneller dan gepland, maar het loopt toch redelijk, in ieder geval een stuk beter dan ik had gehoopt, de beentjes beginnen een beetje los te geraken en in plaats van er een slenterloop van te maken, maak ik er dan toch maar een snelle duurloop van.

na 1 rondje heb ik al heel wat mensen ingelopen...

na 1 rondje heb ik al heel wat mensen ingelopen...

ik twijfel wel even waar ik naar toe moet... is 't langs daar?

ik twijfel wel even waar ik naar toe moet... is 't langs daar?

...en uiteindelijk kom ik al lachend over de streep

...en na 4 rondjes kom ik al lachend over de streep

Ik beëindig de 9.84 kilometer in 47:30 (12.4 km/u) en word daarmee 30e op 55 deelnemers.

Wedstrijdverloop

de bedoeling is om op 't gemak te lopen, ik ga niet in het rood maar het wordt toch een best pittige tempo loop vandaag

de bedoeling is om op 't gemak te lopen, ik ga niet in het rood maar het wordt toch een best pittige tempo loop vandaag

Na de wedstrijd begint er een man te reclameren tegen de meisjes die water staan aan te geven dat de “afstand niet klopte zeker?”, ik zie de meisjes verbaasd kijken en ik antwoord de man dat de afstand toch redelijk klopt en geef hem m’n gemeten afstand, als de man weg is zeggen de watermeisjes onder elkaar “die begint hier tegen ons te zagen over de afstand zeg…”, ik moet glimlachen en antwoord “hij moet maar een paar meter extra lopen he dan zit ie aan zn 10 kilometer”, de meisjes moeten nu ook lachen… (Ik denk in mezelf die meisjes zouden es moeten weten dat als ik ‘snel’ loop dat ik dan inderdaad werkelijk doorloop na de meet als ik nog niet aan de gewenste afstand zit, maar besluit wijselijk om dit toch maar niet tegen hen te zeggen… :P )

Lopers, toch een ras apart he :)

4 Responses to “Poeke Kastelenjogging (12/09)”

 1. herman says:

  ‘t Was waarschijnlijk wel het beste idee om niet voluit te gaan. Alhoewel, je tijd is zeker niet slecht voor een “toerist” :-)

 2. Stofke says:

  Den toerist uithangen, rustig lopen aan 10km/h in wedstrijd, ge keut nie vint, ge keut geweune nie :-))

 3. Peter says:

  kvrees dat je gelijk hebt stofke =)

 4. natalie says:

  Proficiat hoor…prachtige prestatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.