Ledebergse Feesten Jogging (6/9)

De conditie mag dan niet optimaal zijn, het blijft wel kriebelen om af en toe eens mee te doen aan een wedstrijdje…

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de Ledebergse Feesten Jogging. Hoewel de loop start midden in het centrum van Ledeberg is het grootste gedeelte van de wedstrijd onverhard. Er wordt echt het maximum uitgehaald: door de berm, over grasvelden, doorheen het park op zowel reguliere paden als buiten de paden doorheen de bomen, etc… heel afwisselend. Heel mooi parcours.

Ik denk rustig te starten, maar voel al snel dat sneller lopen toch niet zou lukken. De vorm is er niet naar dat ik nu lang in hoge hartslagzones kan lopen, maar we maken er het beste van en ik zet toch m’n beste beentje voor.

Na 1 doortocht finishen de 5 kilometer lopers en wij mogen nog eens hetzelfde rondje afleggen.

Vanaf nu slaag ik er in om enkele lopers terug bij te halen. Er haken echter een paar lopers in m’n zog aan, ik weet wel dat als ze er straks bij de finish nog aanhangen ze me op het laatste moment vermoedelijk zullen lossprinten maar ik dring niet aan om hen de kop op te dringen, het is uiteindelijk een betere training als je zelf het tempo bepaalt :) Een kilometer voor de finish gooien de volgende lopers een tempoversnelling uit hun benen, te snel voor mij om trachten te volgen en ik finish de 9.78k als 25e (83 deelnemers) in 44:45 (13.1k/u)

finishen (foto: Jessie)

finishen (foto: Jessie)

2 Responses to “Ledebergse Feesten Jogging (6/9)”

  1. Aschwin says:

    Goed gelopen, toch?
    Wat zijn je plannen voor het najaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.