Butch Run (12/10)

We zijn nu een weekje na de halve marathon en ik heb de smaak wel te pakken, besloten om dus dit weekend ook maar een wedstrijd te lopen. Normaalgezien had ik m’n gedachten op Dwars door Geluwe gezet dewelke op zaterdag werd gelopen, maar de (slechts) 2 leffes die ik gisteren hebben gedronken zitten die zaterdag nog in m’n benen. Niet getreurd we zijn flexibel zondag lopen dan maar op de 1e Butch Run.

Het is eigenlijk niet echt een wedstrijd, iedereen die uitloopt is winnaar, maar je wordt wel gevraagd om een t-shirtje van de sponsor aan te trekken, zoals verwacht van het constant scheuren van het katoenen shirtje tegen mn tepels liggen ze bijna open en zijn die supergevoelig bij aankomst.

De wedstrijd zelf

Valt eigenlijk niet veel over te vertellen, behalve dat het superzwaar is, 20 rondjes van 750 meter, na elk afgelegd rondje krijg je een lintje dat je moet bijhouden zodanig dat ze de afgelegde rondes kunnen controleren. De Rondjes die je moet afleggen zijn ongelooflijk zwaar daar je normaalgezien meer dan de helft van die 750 meters door het mulle zand moet afleggen. De eerste ronde houd ik me daar aan maar ik ben al superkapot na een ronde, pfft lastig zeg, das geen joggen meer maar ploeteren…

Vanaf de tweede ronde ren ik niet meer gans het stuk door het mulle zand maar zoek ook de kustlijn op zoals de andere deelnemers. Na tien rondes zit er zoveel zand in mn schoenen dat ik effe stop om het zand eruit te schudden, had ik beter niet gedaan want nu ben ik volledig uit mijn ritme en er zat al bijna geen tempo meer in, wordt dus wandelen door het mulle zand vanaf nu en de rest lopen, schiet niet op op die manier maar soit, ik wil de afstand afleggen… Na 1 uur 54 minuten en 42 seconden is het zover de 15 km is afgelegd, gemiddelde snelheid van 8.2km/u pffft…. Omdat ik de 20 rondjes heb afgelegd krijg ik een waardebon van 80€. Denk dat ik in gans mn leven nog niet zoveel heb afgezien om 80€ te verdienen :)

Als je naar de samenvatting kijkt in deze sporttracks tempo grafiek zou je denken dat het een interval training is :)

Butch Run Wedstrijd Verloop

Butch Run Wedstrijd Verloop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.