Run van Gieten

Vandaag stond de run van Gieten op het programma, een landschapsloop over 50 kilometer.

Ik weet als ik aan 12k/u loop dat ik weinig risico loop en dat ik dan zal arriveren in 4u10′. Om onder de 4 uur te lopen moet ik een moyenne lopen van 12.5k/u… het zal vermoedelijk te snel zijn… maar ach op een 50 kilometer afstand durf ik nog wel een risicotje pakken. Ik denk ik probeer het gewoon, we zien wel en als ik mezelf tegen kom jog ik de resterende afstand wel uit…

No guts, no glory. In dit geval werd het no glory (want het was zoals verwacht te snel…), gegokt en verloren…

Heel veel volk doet er niet mee hier, maar toch lopen er hier heel wat bekenden rond (het marathon/ultra wereldje is een kleine wereld… ik herken runners die vaak deelnemen aan de Dfw Runners loopjes, er zijn mede-Runner’s world Pacers en stadsgenoot Pauwel Joos is hier ook… en Jessie loopt de wedstrijd over 25 kilometer)

Ik start op de eerste rij, maar kies meteen m’n doeltempo en de snelheid schommelt tussen de 12.5 en 13 k/u. Aanvankelijk loopt het vlot, maar aan het halve marathon punt voel ik reeds de eerste tekenen van zwakte. Ik push nog door tot het 25 kilometer punt waar ik nog doorkom in een tijd van 1u59, maar het is te snel en dan is er maar 1 optie vertragen…

Ik moet nog 25 kilometer lopen en het “uitjoggen” valt behoorlijk tegen, m’n hartslag is door de reeds geleverde inspanning superhoog en het looptempo voelt supertraag aan, nochtans kan ik de snelheid net boven de 11k/u houden… het marathon-punt kom ik door in 3u33′

Het is ook superwarm. Jessie had nochtans donder en regenvlagen beloofd, maar buiten even wat gedruppel een paar minuutjes zie ik daar niet veel van. Het is zweten in de open vlaktes.

Ik had veel lopers verwacht die me zouden inhalen (ik ben immers sinds halfweg serieus vertraagd), maar enkel Nico (Majer) haalt me bij. Ik loop van bevoorrading naar bevoorrading. Aan het 30 kilometer punt stort ik me op de cola, beetje vroeg om snelle suikers te nemen, maar de energiedrank vind ik te sterk en m’n maag klaagt direct. Ik tel af van bevoorrading naar bevoorrading en langzaam maar zeker komt de finish naderbij en wordt de resterende afstand overbrugbaar met wandelen, maar ik blijf toch maar lopen. Het kost me wel veel moeite.

Ik geef er niet om dat de wedstrijd een kilometer te kort is, ik finish de 49 kilometer in 4:13:42 (11.6k/u) en word daarmee 8e op 44 deelnemers. Blij dat ik de finish heb bereikt steek ik toch maar m’n handen in de lucht!

finish (foto: Jessie)

finish (foto: Jessie)

2 Responses to “Run van Gieten”

  1. Aschwin says:

    Tjonge Peter. Knappe prestatie hoor!

  2. Kaat says:

    Ik ben eigenlijk onder de indruk van Jessie’s prestaties. Ik denk dat ik mij nog herinner hoe ze begon. Maar eu, dit is jouw blog. En ja, jij doet ook geweldige dingen ! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.