Wandeling in en rond ver-Assebroek (13/09)

Ik zit al een week te denken om vandaag naar Namen te trekken voor de running tour wedstrijd die daar vandaag gehouden wordt, maar zie er uiteindelijk toch tegen op om zo ver te rijden. Ik voel me ook helemaal niet fit vandaag, dus veel zin heeft het toch niet om een wedstrijd te lopen…

Op naar plan B dus, ik weet dat Vincent en Chris vandaag een wandeling lopen in Geluveld dus ik kijk even op marching.be voor info en zie dat er vandaag in Assebroek ook een aktivia-wandeling wordt georganiseerd. Slechts 10 kilometer van mijn deur, ideaal voor eens een alternatief trainingsparcourske voor thuis te lopen denk ik, dus hop ik vertrek dus naar Assebroek.

De wandeling bestaat uit ongeveer 50% onverharde wegen doorheen bossen en velden en voor de rest vooral kleinere tarmac-baantjes, af en toe moet je over een drukke baan heen en er zit ook 1 minder stuk in de wandeling waar je een 400-tal meter langsheen de N9 Brugge-Maldegem loopt. Het parcours is weliswaar goed aangegeven met pijltjes maar toch slaag ik er in om 3 keer te mislopen.

Vandaag hoor ik ook voor de eerste keer de klassieker “ge moet zo rap nie lopen, ze hebben hem al”, ik antwoord droog en gevat “‘t is achter mij dat ze lopen”. haha, dat vinden ze leuk, “blijf maar lopen dan” zeggen ze, even later kom ik diezelfde groep wandelaars terug tegen (ik denk ‘t is geen waar he) op een baantje dat zowel in de heen en terugweg genomen wordt, ze hebben mijn antwoord blijkbaar goed herinnerd want een vrouw in ‘t groepje zegt “ze hebben u nog altijd niet te pakken he”, ik ben even van mijn melk en meer dan “goe bezig, goe bezig” kan ik er niet uitbrengen…

De laatste kilometer begint het zowaar nog te regenen, worden we toch nog nat vandaag denk ik. Na 21.44 kilometer ben ik terug aan mijn beginpunt, rustig loopje, maar toch 2:22:13 (9km/u) onder de weg dus de beentjes zijn toch wel vermoeid van deze duurloop. Morgen in principe rustdag denk ik.

Een paar impressies van het parcours (foto’s gemaakt met m’n gsm dus geen topkwaliteit, maar je kan wel klikken op de foto voor een grotere versie, eenmaal de foto in het groter formaat staat kan je met de pijltjes doorheen de andere foto’s bladeren)

Het parcours in beeld...

Zin om deze route zelf eens te lopen?

Moest je zin hebben om deze route zelf eens te lopen (of te wandelen), download dan hier het .gpx bestand en plaats het op je Garmin (mocht je niet weten hoe, zie dan hier voor instructies)

route wandeling in en rond ver-Assebroek

route wandeling in en rond ver-Assebroek

5 Responses to “Wandeling in en rond ver-Assebroek (13/09)”

 1. Stofke says:

  Ziet er inderdaad een tof wandelingske uit en een heel mooie voor een lange duurloop, dan wel te lopen als er geen wandelaars zijn, kwestie van de opmerkingen te vermijden :-)

 2. Peter says:

  was heel gevarieerd parcours idd, toch een van de mooiere wandelingen die ik tot nu toe gelopen heb.

  (ben in da eerste bos wel bijna gevallen over ne boomstronk, ‘k moest denken aan Katrien, ‘k zeg ‘k lig hier ook bijna sie…)

 3. Chris says:

  Tja, gisteren waren we het echt van plan, maar vanmorgen zag de lucht zo grijs en zagen we het ineens niet meer zitten om nog de rit naar Geluveld te rijden dus hebben we toch maar ons vertrouwde parcours hier gelopen. Maar volgende week zijn het de Canteclaermarsen, start in Deinze en de wandeling brengt ons via de Leie naar enkele buurgemeenten. Als je het ziet zitten, kom maar af :-)
  http://www.wandelclub-atb-deinze.be/2009Canteclaermarsen.pdf

 4. Peter says:

  dat ziet er wel een schoon parcourske uit Chris, ‘k zal nog zien hoe ik me voel (dag voordien loop ik een 15k wedstrijd in sint-kruis)

 5. kaat says:

  o iemand met Garminverstand ! You’re my hero for the day ! Allez, goed gelopen ook hé !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.