Blogpost 200

Ik ben niet zo’n statistieken man, maar zag in m’n WordPress Dashboard dat ik tot nog toe 199 “posts” (en 9 pagina’s) had gemaakt, het volgende bericht wordt dus nummer 200 dacht ik. (bij deze)


Een ideaal moment om eens terug te blikken, ‘t moet niet altijd op ‘t einde van ‘t jaar zijn. :)

Historiek
Toen ik begon met wedstrijden te lopen op 5 oktober 2008 dacht ik er over na dat ik wel een soort logboek van m’n wedstrijden bij te houden. Ik keek een beetje rond wat de mogelijkheden waren en of ik een free hosted blog door een van de grote providers ging proberen of dat ik toch maar ging voor een eigen domeinnaam. Ik liet het een beetje slingeren, maar omdat ik toch al eigen hosting had voor een paar andere sites van me koos ik toch maar voor m’n eigen domein naam te gebruiken. Een voordeel van zelf je hosting te regelen is dan immers dat je zelf controle hebt over welke software en uitbreidingen je gaat gebruiken. (Indien er interesse is wil ik m’n bevindingen van toen over hoe je eigen blog op te starten gerust eens neerpennen).

Doordat ik eerst wat rondkeek duurde het tot na ik m’n 3e wedstrijd gelopen had vooraleer m’n blog op peterdedecker.com het levenslicht zag. Omdat ik het zonde vond om geen verslag te hebben over m’n eerste twee wedstrijden schreef ik die eerste zondag 19 oktober 2008 dus maar 3 verslagen op één dag:

Bloggers
Veel interactie kwam er niet die eerste dagen op m’n blog, maar dat veranderde toen ik 2 weken nadien in Ursel meeliep. Er was daar blijkbaar een heleboel bloggers present (op de dag zelf wist ik dat nog niet en ik werd zelfs voorbijgestoken door mede-blogger Stofke zonder dat ik het wist). Doordat Chris op zoek was naar de uitslag leerde kwam ze op mijn site terecht. De interactie met mede-bloggers en hun verhalen over hun al dan niet progressie is zeker een boost geweest om me nog meer op m’n nieuwe passie “het lopen” toe te gaan leggen.

Een week later probeerde ik deze medebloggers te volgen in de halve marathon tussen Deinze en Aalter, ze liepen een stuk te snel voor me waardoor ik mezelf sneller dan verwacht tegenkwam en toch meer dan de helft van de wedstrijd op karakter (en met geschuurde benen) heb moeten volbrengen. Het zou niet de laatste keer zijn dat ik te snel van start ging, maar desondanks het afzien bleef ik wel heel veel plezier hebben in het lopen van wedstrijden. Het zal wel niet de meest ideale training zijn om wekelijks een wedstrijd te willen lopen maar plezier hebben in het lopen staat voorop.

Progressie
Sinds ik begon te lopen heb ik veel progressie gemaakt, persoonlijke records werden vaak scherper gesteld. Ik ga het niet in detail overlopen maar indien je het toch wil weten kan je er altijd m’n jaaroverzicht op nalezen: 2008, 2009 en 2010. ;)

Facebook
Sinds dat Facebook populairder is geworden is het bloggen bij vele mede-bloggers er sterk op achteruit gegaan, sommigen zijn het zelf gestopt om blogjes te schrijven, wat ik wel jammer vind, ik lees namelijk wel graag hoe anderen een bepaalde wedstrijd hebben ervaren.

Ik gebruik Facebook zelf ook, maar gebruik het eerder voor korte status-updates, bijvoorbeeld om te zeggen welke training ik die dag gedaan heb. M’n blog gebruik ik dan eerder voor berichten die langer zijn dan de 300? karakters die facebook toelaat… Bijvoorbeeld m’n wedstrijdverslagen die (ja ik weet het) soms nogal epistels kunnen zijn. :)

Wel is het zo dat ik op facebook ook automatisch een link plaats naar m’n nieuwe blog. Waar mensen vroeger eerder rechtstreeks de site bezochten via bijvoorbeeld de RSS feed heb ik de indruk dat mensen nu eerder via facebook (en zoekmachines) de blog bezoeken.

Statistieken
Ondanks dat wedstrijdverslagen veruit het grootste deel van m’n blog vullen (155 al) zijn dat niet de populairste berichten, de populairste berichten zijn eerder algemeen in aard en worden dan ook eerder bezocht via de zoekmachines. De populairste berichten zijn :

Redelijk algemene onderwerpen dus die het meest populair zijn. Ze weten niet wat ze missen. :)

De meest populaire wedstrijdverslagen zijn de volgende (m’n eigen bezoeken zijn niet in het totaal opgenomen):

De bezoek-cijfers verbaasden me eigenlijk toch wel, ik had het aantal bezoeken een stuk lager verwacht. Ik zal m’n site niet populair noemen en dat is ook helemaal niet de bedoeling (m’n blog schrijf ik in de eerste plaats als een soort logboek voor mezelf), maar het doet wel plezier om mensen te horen zeggen dat ze het ook graag lezen.

Nog meer statistieken en cijfers…
Sinds de opstart van de blog heb ik gemiddeld om de 5 dagen een nieuw berichtje gemaakt, redelijk productief dus. :)

Het langste artikel is CrossTraining met 12627 tekens, maar dat is eigenlijk een beetje gezeurd want ik heb daar tekst gekopiëerd uit een ander artikel. Eigenlijk is het 2e langste dus het langste en die eer valt het artikel Decathlon Duorun te beurt met 10992 tekens.
Oké, oké, het artikel van de duorun was een duo-blog, dus misschien dan toch maar de derde? Het artikel over ‘t Is voor Niks schreef ik zelf helemaal vol in 10984 tekens, nog niet echt summier. :)

Het kortste artikel dat ik schreef is het artikel over m’n prijswinst in Zatopek magazine, maar doordat ik er een figuurken in heb geplakt kom ik toch nog aan 329 tekens.

Dat zijn natuurlijk allemaal uitschieters, de gemiddelde lengte van de artikels is slechts 4688 tekens. Dat valt nog best mee he toch. :)

De blog volgen
Het is misschien niet zo duidelijk, maar wist je dat je de blog kan volgen via een RSS lezer of gewoon via een good old-fashioned email bericht !

Je wordt gewoon op de hoogte gesteld als er een nieuw bericht is door de wonderen der techniek in je RSS lezer of in je mailbox, als dat niet handig is. :)

De volgende…

Op naar blog 201 :)

5 Responses to “Blogpost 200”

 1. Tiny says:

  Deinze-Aalter is altijd wel leuk!

 2. SvenM says:

  Blijven bloggen zou ik zeggen! Het is inderdaad spijtig dat velen er mee ophouden door de komst van Facebook…
  Het is altijd leuk om je posts te lezen ;-)

 3. En ik dacht dat ik de statistieken-freak was :)

 4. Dave says:

  Op 250 geef je toch op z’n minst ‘n feestje eh, Peter? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.