McBride Run: 21km tussen Ieper en Poperinge (14/06)

Halve marathon in Ieper op het programma vandaag, vorige week hoopte ik nog om deze wedstrijd in minder dan 1:45 te lopen (wat realistisch is volgens m’n stijgende conditie en afgaande op de tijd die ik in de 20k van Brussel liep), maar ik vertrek met veel beperktere ambities vandaag: uitlopen, hopelijk zonder pijn. Ik heb namelijk nog steeds last van de linkerhamstring een week na de pijnscheut in Lotenhulle.

groepsfoto voor de start, vlnr: anita,nico,katrien,herman,veerle,chris,ik,vincent,jenthe. zittend: hans en koen.

groepsfoto voor de start, vlnr: anita,nico,katrien,herman,veerle,chris,ik,vincent,jenthe. zittend: hans en koen.

De wedstrijd

…wordt dus gewoon een training afhaspelen die ik hopelijk onderweg niet hoef te onderbreken.

Na 3 kilometer zie ik Katrien en Jenthe 100 meter voor me uitlopen, oei dan ben ik toch wel iets te snel aan t lopen, zij gingen immers rond de 12km/u lopen, ik had eerder gedacht van rond de 11km/u te lopen om niet te veel spanning op de hamstring te steken, gas terugnemen dus…

De volgende 10 kilometer probeer ik een gelijkmatig tempo aan te houden (wat me maar matig is gelukt als ik de tempo grafiek bekijk), ik laat andere lopers me voorbijsteken, ik pik niet aan in hun zog en concentreer me volledig op oneffenheden in de weg, m’n tempo en de plaatsing van m’n voeten. Aan kilometer 6 ligt er een heel grote plas, onmogelijk om erover te springen, zijkant van de plas opzoeken en toch proberen denk ik: ik pak een grote sprong en… plets in t midden van de plas, lap m’n rechterschoen tsjokkende nat… :)

Aan kilometer 14 ben ik het moe dat andere lopers me voorbijgaan en pik ik dan toch maar aan bij een groepje en blijf bij hen tot een kilometer of 2 voor de streep: ze ruiken de streep en beginnen sneller te lopen, geen risico’s pakken denk ik met de hamstring: ik laat ze beter lopen…

Ik beëindig de 21.16 kilometer in een tijd van 1 uur 53 minuten en 42 seconden. (11.2 km/u). Heel tevreden, niet met de eindtijd, maar met het feit dat ik geen pijn voel in de hamstring.

hier kunnen we weer al lachen :). aan de aankomst: wachten op herman en koen.

hier kunnen we weer al lachen :). aan de aankomst: wachten op herman en koen.

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop McBride

wedstrijdverloop McBride


14 Responses to “McBride Run: 21km tussen Ieper en Poperinge (14/06)”

 1. natalie says:

  Je mag inderdaad tevreden zijn met je prestatie…en het belangrijkste is dat de blessure voorbij is. Mooi zo.

 2. Chris says:

  ‘t voornaamste is idd dat je pijnloos hebt gelopen, én toch een goeie halve marathon hebt gelopen! Ik zie nu dat je maar een 20tal seconden voor ons bent geëindigd ! als we dat hadden geweten ;-)

 3. Peter says:

  ik denk niet dat t al voorbij is hoor natalie, ga me soieso nog wat rustig houden de komende week.

  @chris: ik had jullie eigenlijk de hele wedstrijd verwacht… ik dacht waar blijven die nu? :)

 4. Katrien says:

  Zegggg! heb toch verstandig gelopen zeker !! als je die “hamsterstring” forceert kan dat een blesure worden van lange duur zenne , knap gelopen gelijk hoe , proficiat !!!

 5. Tiny says:

  In ieder geval zonder pijn gelopen. Wel uitkijken nog even!

 6. Spencerwoman says:

  Heel verstandig gelopen, Peter.
  Die plas kwam ik precies wat vroeger tegen of ‘t zal een andere geweest zijn. Plassen genoeg trouwens…

 7. Gert says:

  goed gelopen… ik raakte door een goed getimede hink-stap-sprong net wél over de plas :-)

 8. anja says:

  heel verstandig gelopen, gelukkig heb je geen last van die hamstring gehad, dat is alvast een plus punt, vind de tijd toch niet slecht daar wil ik op tekenen volgend jaar.

 9. herman says:

  Het loopt echt niet comfortabel als je bij elke pas moet uitkijken waar je voet zal neerkomen. En dat weerspiegelt zich ook in je tijd. Het voornaamste is dat je geen pijn voelde. Hou het nu wat rustig en alles komt in orde.

 10. anita says:

  Je nu niet teveel focussen op je eindtijd,het belangrijkste in nu dat je pijnvrij kan lopen.

 11. Stofke says:

  Ik droom van zo’n eindtijd ! Heel verstandig gelopen, deze week mss ff’kes extra rust om die hamstring niet verder te belasten en mss toch even langsgaan bij de kiné, kan nooit geen kwaad.

 12. Wendy says:

  Jammer, je was zo goed in vorm, maar toch heel verstandig om jezelf niet te forceren, enne je tijd was toch niet slecht hé!

 13. cremke says:

  Had niet eens gehoord dat je in Lotenhulle plots een probleem had. Was mij vermoedelijk te veel op mijn heup a h concentreren. Maar allé een week later al weer ok, dat was dus vermoedelijk een klein scheurtje. Binnenkort dan toch eens een 1/2 proberen vlammen.

 14. Peter says:

  heb er in Lotenhulle ook niets van gezegd, kdacht dat t wel automatisch zou overgegaan hebben, tis nog nie tiptop nu, maar t voelt toch weeral beter aan… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.