jogging Aalter (11/11)

Op 11 november is het ondertussen traditie om de halve marathon van Deinze naar Aalter te lopen. Een halve marathon op volle kracht doorlopen past niet zo goed in het programma wegens naderende marathon, maar gelukkig kan je ook kortere afstanden lopen vandaag (4k of 8k).

Ik kies voor de jogging over 7.7 kilometer en positioneer me tamelijk ver in het peloton op de 7e startrij zodanig dat ik niet dezelfde fout maak als in de Comerloop en veel te snel start.

Het is een beetje drummen om tragere lopers voorbij te lopen, maar ik zit vrij snel in een goede cadans en kom in het groepje terecht dat wordt ganggemaakt door runner Erik Claeys, z’n tempo is meer dan snel genoeg dus ik houd me hier even schuil.

Rond het 3 kilometer punt valt het groepje uit elkaar, een paar snellere lopers gaan er van door, het is tussen buigen en barsten, maar ik haak m’n wagon aan en schuif mee.

De volgende ronde wordt ingezet, het wordt steeds moeilijker om het tempo te volgen en ik moet lossen. Na een paar 100 meter recupereren kan ik me terug oppeppen. De snellere lopers van m’n vorig groepje zijn er al lang van door maar ik slaag er wel in om het gat naar de achterhoede toe te lopen.

De laatste kilometers neem ik resoluut de kop. Het is blijkbaar te traag voor één van de lopers die achter me lopen en hij zet een splijtende demarrage in, ik volg, de snelheid is hoog en van het groepje is geen sprake meer, ik ben de enige die kan volgen. De loper die de demarrage heeft ingezet heeft precies nog veel jus in de benen want ondanks dat we een groepje inhalen houdt hij niet in, maar gaat meteen op z’n elan door. Voor mij is het te snel, dus ik vergezel het groepje dat we hebben bijgehaald.

Nog een kleine kilometer, ik verlang naar de streep. Ik finish de 7.7 kilometer in 30:59 (14.8k/u) en word daarmee 26e op 141 deelnemers. Heel tevreden met dit resultaat, mits een beetje trainen is een 10k sub 40 niet zo heel ver af…

Na de finish snel wat warmere kleding aangetrokken en Jessie tegemoet gelopen (zij loopt de halve marathon). Na 8 kilometer kom ik haar tegen en samen lopen we terug. Voor de wedstrijd liep ik ook al een kleine 4 kilometer als opwarming, dus het werd best een pittige loopdag vandaag met een 8-tal kilometer volle bak en een kleine 20 op een rustiger tempo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.