(Aalter – ) Deinze – Aalter

Traditioneel is er op 11 november een halve marathon die m’n joggingclub Jc Aalter organiseert. Dit jaar waren er op facebook snel een aantal geïnteresseerden om ook de heenweg te lopen ipv de bus te nemen. Van de geïnteresseerden schieten er maar 3 personen over de dag zelf die zich wagen aan de onderneming. Het zijn ultraloopster Veerle Beernaert, trail-lover en clubgenoot Bart Vandewiele en ikzelf.

voor de start Bart - Veerle - Peter (foto: Veerle Tesse)

voor de start Bart – Veerle – Peter (foto: Veerle Tesse)

Een tempo van 10k/u was er afgesproken en tempo-vast lopen we aan 6min/km van Aalter naar Deinze en ondertussen babbelen we (vooral Veerle :)) er op los. Gezellig.

tempo-analyse aalter-deinze

tempo-analyse aalter-deinze

Nog een kleine 10 minuutjes hebben we tot de start van de wedstrijd. Snel lopen naar de kleedkamers om me om te kleden, rap rap naar ‘t toilet, m’n sportzak in de doos voor de shuttle-dienst gooien en rap rap naar de start lopen. Het zijn slechts luttele secondes die ik over heb tot de eigenlijke start wordt gegeven.

Ik start op een tempo rond de 12k/u en probeer als ik bij clubgenoot Lieven kom om hem wat uit de wind te zetten. Het duurt niet heel lang of er hangt een hele groep lopers in m’n zog. Het is dan ook ferm tegenwind. Ik geef er niet echt om, dit tempo loopt best nog wel makkelijk voor me, dus ik blijf maar aan kop lopen.

Na 9 kilometer begint de linker-hamstring terug tegen te werken. Ik heb er al een tijdje last van en ik weet dat ik best eens zou rusten om het volledig te laten genezen. Nu is er maar 1 optie: stoppen of heel rustig doorlopen. Ik opteer maar voor het tweede en zie hele hordes lopers me voorbijgaan. Ik moet me op het einde nog reppen om onder de 2 uur binnen te komen.

nog een paar kilometer, ik ben me al een 10-tal kilometer aan het voortslepen nu (foto: Peter Delarue)

nog een paar kilometer, ik ben me al een 10-tal kilometer aan het voortslepen nu (foto: Peter Delarue)

Ik finish de wedstrijd in 1:57:43 en word daarmee 467e op 628 deelnemers…

race analyse. Na 9 kilometer last van de blessure aan de linker hamstring. Het tempo moet vanaf dan omlaag....

race analyse. Na 9 kilometer last van de blessure aan de linker hamstring. Het tempo moet vanaf dan omlaag….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.