Winterjogging Deinze (14/12)

Deze morgen mijn wekker om 8 uur gezet voor mee te gaan doen in de winterjogging te Deinze, het is niet van mijn gewoonte om de zondagochtend zo vroeg op te staan en ik geraak moeilijk “in gang”, ik besluit om het ontbijt dan maar over te slaan omdat ik anders wel eens te laat zou kunnen aankomen te Deinze, rond 9u30 kom ik aan te Deinze, net in tijd om nog op het gemak op te warmen voor de wedstrijd…

Ik ben van plan om vandaag nog eens te knallen en kies voor de kortste afstand: 4.5 kilometer, collega blogger Joeri schrijft zich in voor de 8.7 kilometer en Herman gaat voor de langste afstand: drie toerkes voor een totaal van 12.9 kilometer.

Knallen dus…

Aan de start positioneer ik me op de eerste rij en schiet vrij behouden uit de startblokken: tussen de 14 en de 15 km/u, na een paar honderden meters verlaag ik mijn snelheid naar 13 km/u omdat ik denk dat ik dat ik die snelheid wel zal kunnen aanhouden tot de streep. Dat was buiten het parcours gerekend: een trap waar je hartslag tegen het plafond gaat en het grootste deel van het parcours bestaat uit modder, meer een cross parcours dan een stratenloop dus…

Na iets meer dan een kilometer wordt mijn vermoeden bevestigd: een goede tijd zal niet voor vandaag zijn, op het derde modderstuk moet ik mijn snelheid drastisch verlagen naar een 11 kilometer per uur, dat wordt dus nog een kleine 3.5 kilometer afzien… Ik ben echt alles aan t geven maar kom niet meer voorruit, nog nooit zo blij geweest van een streep te zien. Eindresultaat: 4.35 kilometer in een tijd van 22 minuten en 10 seconden (gemiddelde van 11.8 km/u).

hier ben ik er bijna, nog een kilometerke of zo denk ik...

hier ben ik er bijna, nog een kilometerke of zo denk ik...

Heel teleurstellend voor mij, met een gemiddelde onder de 12km/u op de korte afstand ben ik echt niet tevreden, zeker niet omdat ik echt diep ben geweest, heb moeten meer dan 2 minuten staan uitpuffen aan de streep (nog nooit voorheen meegemaakt!)…

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop: mijne klop gekregen ietske voorbij de eerste kilometer...

wedstrijdverloop: mijne klop gekregen ietske voorbij de eerste kilometer...

Officiële uitslag

32e op 106 deelnemers

32e op 106 deelnemers

nog 2 rondjes met Herman…

Ik sta nog wat uit te puffen aan de aankomst om te bekomen van mijn inspanning en ik zie Herman het einde van zijn eerste ronde naderen. Het ziet eruit alsof hij het heel lastig heeft… dit in mezelf herkennende en wetende dat het verrekt lastig is om je snelheid aan te houden als je niemand bij je hebt die je tempo loopt, besluit ik hem een hart onder de riem te steken en nog even mee te lopen. (Ik heb eigenlijk al iets te veel kilometers gelopen deze week, maar ‘t zal nie op een paar kilometer extra aankomen denk ik, we zien wel hoe ver het lukt om nog mee te lopen… :p)

We proberen ons tempo iets boven de 10 km/u u te houden maar met de vele modderstroken en de steile trap is dit verre van een evidentie… Ik zeg tegen Herman … en t is nochtans uw favoriet parcours (Herman is een cross man). Ja zegt ie maar niet voor zo’n grote afstanden hoor… :)

Herman toont echter dat hij veel karakter heeft en houdt vol. Hij loopt zijn 12.7 kilometer uit in een gemiddelde van 10.3 km/u. Respect!

12 Responses to “Winterjogging Deinze (14/12)”

 1. herman says:

  ‘t Was inderdaad mijn parcours, maar de crossen die ik loop hebben maar een afstand van een 4-tal km. Je tijd moet je niet als maatstaf nemen. Dit was geen gewone jogging, maar eentje uit de categorie zeer zwaar. Het is dus normaal dat je een trager tempo loopt. Bij zo’n wedstrijden moet je enkel kijken naar je rangschikking, en daarin was je zeer ver vooraan.
  Bedankt om nog zover mee te lopen, ik heb daardoor een pak minder met mijn eigen moeten vechten. Super

 2. Nico says:

  mooie uitslag toch er was meer dan 70 man achter u

  en is Stekene ligt er geen slijk (allee vorig jaar toch niet) dus dan je een mooie tijd lopen

 3. Chris says:

  toch weer spijtig dat je je weer liet vangen he. En wij weten uit ervaring dat het ginder nie makkelijk lopen is. Ons toerkes ginder zijn een 2.3 km, maar wij lopen de ‘buitenring’. De trapkes laten we meestal voor wat ze zijn ;-)
  Gisteren lag het parcours er veel droger en harder bij, ‘t zou een stuk makkelijker geweest zijn. Daarnet lag het idd héél drassig. Precies alsof er een kudde wilde dieren overgelopen waren vanochtend ;-)

 4. Berry says:

  volgens mij heb je in de laatste 2 maanden wedstrijden al veel bijgeleerd zo ook dit weekend, eens zal je het wel allemaal onder de knie krijgen :) de ene dag is de andere niet zoals de ene wedstrijd ook de andere niet is maar ik zou toch nooit een wedstrijd aanvangen zonder te hebben gegeten zeker niet als je op voorhand als wist dat je even ging ‘knallen’ + je had er ook nogal een zware trainingsweek op zitten wel chic dat je nog met Herman meegelopen hebt al doende leert me hé tot zondag in Stekene

 5. cremke says:

  Beetje last gehad v e te snelle start vermoed ik. En ook parcours kennis is steeds interessant. Samen met Vincent had ik het verkent (en vroeger ook al enkele keren gelopen)

 6. Peter says:

  ja dat snel starten is een wederkerend probleem (alhoewel probleem, ik loop wel graag eens wat sneller)… Maar dat niet ontbijten zal idd wel nie goe geweest zijn… Aan parcoursverkenning heb ik zelfs nie gedacht, nog iets om rekening mee houden in de toekomst dus :)

  Als je een korte afstand loopt vind ik het nog moeilijker dan anders om traag te starten omdat het zou kunnen dat ge nog teveel over hebt aan de streep… (ik ben wel al 2km/u trager was gestart dan in Ursel hier dus ‘k heb in ieder geval al iets bijgeleerd he Berry) :p

 7. Stofke says:

  Moraal van het verhaal…weer te rap gestart hé Peter, ‘t is nie omdat het “maar” 4.5km is dat ge daar moet starten aan 15km/h hé :-))
  Maar ‘t komt ooit wel ne keer, volgend jaar worden alle wedstrijden achteraan gestart en zo opgebouwd, ja toch hé :-)))

 8. vince says:

  jep, het was er redelijk zwaar in Deinze.. een te snelle start bekoop je direct op zo’n parcours.. ik had nog wat over bij het ingaan van de 2e (en laatste ) ronde,,maar heb toch ook even een dipje gehad net na de trappen.. de laatste km heb ik wel sneller gelopen dan al de rest…tof je eens te hebben ontmoet, er komen nog zeker wedstrijden en geloof me : je hebt nog veel potentieel zitten !!

 9. Nico says:

  zondag ga je 2 ronden naast ons lopen en in de 3de ronde mag je alles uit uw kast halen

  en je zal zien ge gaat nen schone tijd hebben en er geen u geen 10 man voorbijsteken en jij gaat er een hoop voorbijsteken

 10. Peter says:

  met de tijd die je voor ogen hebt zal ik al ferm blij zijn als ik jullie kan volgen nico =)

 11. […] van 21 minuten en 43 seconden. Een gemiddelde van 12km/u, maar bijna 30 seconden sneller dan de vorige keer, dat ik hier liep dus best tevreden met dit […]

 12. […] schrijf me terug in voor de 4.5 kilometer wedstrijd net zoals de vorige 2 keer (1e keer op 14/12 vorig jaar en 2e keer op 18/1), kwestie van een referentiepunt met betrekking tot progressie te hebben… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.