Geonaute W200 M Review

Moet iets duur zijn voordat ik een artikel review? Nee, dat hoeft helemaal niet.

Ik heb dit horloge nu zo’n 2 a 3 jaar, vandaar dat niet alle foto’s er afgeborsteld uitzien. :)

Voor ik m’n Garmin Forerunner 735XT kocht (review daarvan hier te lezen), was de Geonaute W200 M m’n horloge dat ik gedurende de ganse dag aanhield.

Voor de prijs dat het horloge maar kost heeft het ongelooflijk veel functies…

Tijd en Datum

Altijd handig om de huidige datum binnen een toetsaanslag in bereik te hebben, bijvoorbeeld als je iets koopt in de winkel en de vervaldatum wil omvormen naar hoe lang het product nog te consumeren is…

Waterdicht
That’s right, je kan er mee zwemmen!

Chronometer

Met de chronometer time je hoe lang iets duurt, ik gebruikte dit bijvoorbeeld voor te zien hoe lang mijn zwemsessie was of hoe lang m’n loopje duurde (ooit liep ik eens een trail van 30k met dit horloge omdat ik m’n forerunner vergeten was).

Het is zelfs mogelijk om met de chronometer tussentijden te zien, zelf gebruikte ik dit niet, maar kan een handige functie zijn voor een atletiek-coach bijvoorbeeld…

Countdown Timer

Met de countdown timer kan je aftellen van een bepaalde tijd naar 0. Eenmaal 0 bereikt wordt wordt je verwittigd via een beep.

Sauna!
Na de aankoop van m’n FR735XT is het dagelijks gebruik van de Geonaute horloge verdwenen voor mij, maar om de sauna-beurt te timen gebruik ik nog steeds de countdown functie op m’n Geonaute, geen gedoe met zandmeters omdraaien voor mij. :)

Officiëel is het horloge vast niet geschikt om de hoge temperaturen van de sauna-beurten mee te doorstaan, maar mijn horloge heeft er in ieder geval al vele sessies succesvol afgerond. Voor die lage prijs en het gemak dat het timen levert, wil ik het risico lopen dat het horloge stuk gaat… :)

Alarm-functie

Er kunnen geen geavanceerde wek-schedules gemaakt worden, maar je kan de horloge laten aflopen om een bepaalde tijd, wanneer je wilt opstaan bijvoorbeeld… Als je je smartphone weer beneden vergeten bent, is dit vaak goed genoeg als wekalarm. :)

Zwak punt: het bandje
Ik heb over de jaren heen reeds verschillende versies van dit horloge gehad en telkens weer is het het bandje dat breekt (op de plaats waar je het vastgespt). Het bandje kan niet vervangen worden, dus het is kwestie van weggooien en een nieuw kopen.

Het feit dat ik reeds verschillende van deze horloges kocht, wil toch wel zeggen dat ik ondanks dit gebrek toch zeer tevreden ben van dit product.

Kopen
Te koop bij Decathlon voor 12.99€: https://nl.decathlon.be/digitaal-horloge-w200-m-id_8332131.html

Geen commissie voor mij als je het via de bovenstaande link koopt, ben gewoon een tevreden gebruiker die dit product wil aanbevelen. :)

2 Responses to “Geonaute W200 M Review”

  1. Kaat says:

    Ik heb die ook lang gedragen, (voor ik naar Garmin overschakelde) en ook onze Chirodochter hier. Die horloge kan tegen een stootje en het water dichte was echt een voordeel. Zwemmen, douchen, als het snel moest gaan, gewoon horloge aan.
    En voor onze dochter die god-mag-weten-wat allemaal uitstak op de Chiro : een superding !

  2. Walter says:

    En hoe zit het met de display verlichting?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.