Ghelamco Arena Family Run (2e plaats) en Lootse halve marathon

Zondag rustdag…

Voor mij niet.

Jessie wil ‘s morgens meelopen in de Ghelamco Arena Family Run en ‘s namiddags wil ik zelf ook nog meelopen in de Lootse halve marathon waar veel van m’n joggingclubgenoten deelnemen.

In de Ghelamco Arena run mogen we rondjes lopen doorheen en rond het stadium, behoorlijk lastig want er zijn veel niveauverschillen, parkeergarage in en uit, trap op en trap af. De eerste ronde loop ik de trappen nog op, vanaf de tweede ronde is het al al stappend omhoog trekken. De rondes zijn volgens de organisatie 3 kilometer maar die zijn in werkelijkheid toch wel een stukje korter. Het eerste uur loop ik behoorlijk door met snelheden rond de 14k/u op de vlakke stukken. Met in het achterhoofd dat ik ‘s namiddags nog een halve marathon “moet” lopen besluit ik de 2 laatste rondes wat rustiger af te leggen. De loper die ik had even er voor had losgelopen haalt me weer bij en ik laat hem van me weglopen. Later blijkt dat ik vandaag blijkbaar 2e ben geworden op de langste afstand, had ik het geweten dat ik aan de kop liep, had ik het laatste half uur ook nog buzze gegeven. Nu ja er zijn toch geen podiumprijzen, maar het blijft toch een gemiste kans om een wedstrijd te winnen. :)

In het Ghelamco stadion, met net achter me de latere winnaar.

In het Ghelamco stadion, met net achter me de latere winnaar.

Na 1:35:13 bereik ik de finish en word daarmee 2e.
Volgens de officiële resultaten liep ik 23.1 kilometer, volgens strava liep ik er 13 kilometer. Ik vermoed dat de waarheid ergens in het midden ligt en dat het er zo’n 17 a 18 kilometer zullen zijn geweest.

Nu snel naar Lotenhulle rijden voor de halve marathon daar in de namiddag mee te pikken. Eenmaal daar gearriveerd neem ik toch maar snel een douche, kwestie dat ik daar toch ook nog een beetje proper aan de start sta. :)

Ik start helemaal achteraan en motiveer de lopers in de achterhoede van het peleton, niet dat ik nog veel sneller zou kunnen, want de wedstrijd van deze morgen heeft toch behoorlijk wat energie gevergd.

Ik finish de 20.4 kilometer in 1:59:27 en word daarmee 55e op 69 deelnemers.

het lijkt alsof ik deze halve marathon met m'n ogen toe loop, maar het is toch behoorlijk afzien om nog te lopen na de inspanning van deze ochtend! (foto: Gaby De Vos)

het lijkt alsof ik deze halve marathon met m’n ogen toe loop, maar het is toch behoorlijk afzien om nog te lopen na de inspanning van deze ochtend! (foto: Gaby De Vos)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.