Strandloop Nieuwpoort-Bad (15/7)

Slecht m’n sporttas gepakt voor deze wedstrijd: geen Garmin mee, loopbril niet mee en zelfs een zonnebril heb ik niet mee…

Ik stel me op de 3e rij in het startvak en zoals vaak tegenwoordig zie ik een hele meute van me weglopen, ik ben blijkbaar een rustige starter geworden. Ik weet dat ik er straks een groot gedeelte wel terug op raap. Eerst moeten we een 100-tal meter door mul zand, maar daarna gaat het over goed beloopbaar zand net naast de waterlinie, wat bijna net zo vlot loopt als tarmac, maar meer demping geeft.

Na 5 kilometer is het keerpunt, ik zie op m’n klokje 21’15” staan.

Ik grabbel een glaasje water dat ik over me heen kieper en loop dan terug uit de richting waaruit we daarnet gekomen zijn, het is nu wel lichtjes tegenwind en ik loop helemaal alleen… Ik heb de lopers aan het keerpunt geteld en ik ben op de 45e plaats aan het lopen. Zowel voor als achter me is er een groot gat naar de groepjes.

Uit een ooghoek zie ik wel dat de loper achter me aan het inlopen is. Even verder is het zover, ik temporiseer even om de loper me sneller te laten bijhalen en tracht dan m’n wagonnetje aan te haken, veel langer dan een minuut kan ik niet blijven hangen, het gaat veel te snel voor me, dus lossen maar en terug alleen verder hossen…

Tijdens de laatste kilometer lukt het me nog om een andere loper in te halen en achter te laten. Nog even moeten we weer door het los zand ploegen, pfft amai da’s lastig zeg…

Bij de finish druk ik heel tevreden m’n klokje af op 43:25 (13.8k/u) ook al omdat ik tijdens de wedstrijd niet de minste last gehad heb van de knie, het was natuurlijk wel op onverharde ondergrond wat minder schokken geeft, maar toch.

Ik zie op het aankomstblad dat ik als 44e gefinisht ben.

5 Responses to “Strandloop Nieuwpoort-Bad (15/7)”

 1. Bianca Fossen says:

  Oei als een man zelf iets moet doen hè….hahahaha. Ik moet Paul zijn tas ook altijd inpakken, anders heeft hij ook de helft maar mee!

 2. David says:

  Het maakt een heel groot verschil op n zachtere ondergrond te lopen. Als ik een grasstrook zie op training pak ik het steevast mee. Grtz.

 3. toch een goede prestatie Peter :-)

  • Peter says:

   ik had op voorhand getekend voor dit resultaat, absoluut die snelheid niet verwacht op een strandloop. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.