Halve marathon Deinze-Aalter (11/11)

Ik heb geen idee welke tijd ik momenteel aan kan op een halve marathon, dus ik geef de prestatie van de Appelloop in op een loopcalculator. Het zou moeten een goede indicatie zijn want ik liep voluit tijdens deze wedstrijd in Axel. De calculator voorspelt me als best mogelijke tijd 1:35:20. Bij vorige voorspellingen liep ik altijd trager dan de voorspelde tijd… 1u36 lopen is dus een realistisch doel, maar het is zo’n raar doel he 1u36, dus ik probeer beter te doen dan de best voorspelde tijd en ik loop voor sub 1u35. Het is eigenlijk een onmogelijke doeltijd, want ik zal een veel betere prestatie moeten neerzetten dan tijdens de Appelloop en ik liep toen al zo hard…

Ik probeer het verstandig aan te pakken en zo lang mogelijk energie te sparen. Zeker niet harder lopen dan nodig. Doordat ik progressief loop kan ik wel nooit profiteren van het zog van een ander. De lopers die ik inhaal lopen immers altijd te traag. Meestal hangen de lopers die ik bijhaal zich een tijd in m’n zog. Velen kunnen door het gelijkmatig tempo dat ik loop lang blijven hangen, soms hangt er een heel treintje achter me, maar ze moeter er uiteindelijk toch af. Allen behalve één,… Er is één loper die kilometers lang in m’n zog hangt en dan opeens van me wegloopt met een versnelling. Telkens ik nader zet hij een nieuwe versnelling in waardoor ik niet kan aansluiten, uiteindelijk zal hij net voor me finishen. Mocht hij ook even kop trekken had ik waarschijnlijk een nog betere tijd gehad, maar bon, aan de andere kant pleziert het me ook wel dat ik deze halve marathon volledig op eigen kracht heb uitgelopen.

Ik heb de eerste helft van de wedstrijd halvelings op reserve gelopen en daardoor toch wat achterstand opgebouwd op het schema van 1u35. Ondanks het op met reserve lopen ben ik toch behoorlijk moe, maar een doel is een doel, ik steek een tandje bij. Ik moet diep in m’n reserves tasten, maar toch lukt het om steeds iets harder te lopen.

nog 2 kilometer, ik zit compleet kapot (foto: Tim)

nog 2 kilometer, ik zit compleet kapot (foto: Tim)

Nog 2 kilometer. Ik zie Tim staan aan de kant van de weg met z’n fototoestel in de aanslag. Ik heb geen energie om te poseren of om te lachen. Ik loop op de rand van m’n mogelijkheden en heb al m’n focus nodig om m’n tempo vast te houden… Ik zit compleet kapot.

Nog een kilometer, ik trek de snelheidshendel nog verder open richting 14k/u…

Het is afzien en de meters aftellen… blijven lopen, ik weet de finish nabij… Eindelijk, ik zie de finish-boog!

Ik finish de 21 kilometer in 1:34:25 (13.4k/u) en word daarmee 114e op 412 deelnemers.

Super tevreden, nooit gedacht dat het me zou lukken om sub 1u35 te lopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.