Trail Provinciaal Domein Het Leen

2 weken terug moest ik (onder andere wegens grieperig gevoel) opgeven na 25 kilometer in de LPM marathon. Ik voel me dus niet echt zeker aan de start van deze marathon vandaag.

4 rondjes van een goede 10 kilometer door Het Leen. Ik vind het parcours er behoorlijk goed bijliggen, aanvankelijk toch… Na 2 kilometer is het al andere koek, er is geen ontkomen aan een 10-meter lange plas. Tot op kniehoogte zakken we in het water en dat water heeft nog een reukje ook…

Ik ben voorzichtig gestart en dat helpt me wel om vlot door de drasserige modderstroken te lopen. Ik loop nagenoeg even snel op dit slechte stuk als op de goed beloopbare passages. Natuurlijk lopen er op de moeilijker passages veel mensen in de weg (want zij lopen wel trager), hier heb ik dus geen keuze als ik vooruit wil en ik kies hier voor de slechtste beloopbare stroken en steek ondertussen verschillende andere deelnemers voorbij.

Ik bekijk ronde per ronde, maar het loopt vrij goed. Ik voel dat dit me zal lukken vandaag.

De laatste ronde begint de inspanning toch te wegen. Ook het parcours is nu helemaal kapot gelopen. De snelheid moet omlaag, maar ik zet door.

Ik finish de marathon in 4:22:12 en word daarmee 28e op 69 finishers (iets meer dan 100 deelnemers, tussen de 30 en 40 lopers gaven op vandaag).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.