Coopertest (16/03)

Vandaag organiseerde m’n joggingclub Jc Aalter een coopertest op de atletiekpiste van Aalter.

Ik ben niet helemaal fit vandaag (zaterdag serieus doorgegaan in de wedstrijd van 15k, zondag 3u20 gefietst met veel tegenwind, gisteren 6k gelopen/geharkt). Misschien zou het verstandiger zijn geweest om niet te lopen vandaag, maar de goesting wint het toch van het verstand: meedoen aan de coopertest dus. :)

De coopertest word gelopen in groep rond de atletiekpiste van Aalter. Ik ben maar een kwartiertje voor de start ter plaatse, veel tijd om me op te warmen is er dus niet, maar toch rap een toerke rond de piste gelopen om me een beetje warm te lopen.

De coopertest

Bij de start schiet ik me direct in het zog van de eersten en het gaat hard, heel hard (ong 17km/u). Het eerste rondje kan ik vlot volgen. Halfweg de 2e ronde voel ik dat ik op m’n adem aan het trappen ben en moet ik lossen, een jong gastje blijft in m’n zog hangen. De eerste kilometer word afgelegd aan een gemiddelde van 16km/u.

De volgende rondes trek ik kop en het jong gastje achter me blijft in m’n zog hangen. Het heeft natuurlijk de ideale gangmaker in me en kan mooi uit de wind zitten. Desondanks het moe zijn en het alleen kop trekken toch nog kilometer 2 aan een gemiddelde van 15km/u afgelegd.

Na 10 minuten coopertest komt Luc Frickelo bij ons twee aansluiten. Ik voel dat het beste er bij mij wel al een tijdje af is. Even later spurt het jong gastje me voorbij, Luc gaat erachteraan en ik kan niet inpikken, nog effe doorbijten denk ik. Kilometer 3 leg ik af aan een gemiddelde van 14.6km/u.

Even later gaat het fluitsignaal, in de 12 minuten leg ik 3050 meter af (=gemiddeld 15.2km/u) en ben daar heel tevreden mee: ondanks de vermoeidheid toch op niveau gelopen.

Deze coopertest stemt me hoopvol dat een 15km/u op een 5km wedstrijd er zou moeten inzitten.

11 Responses to “Coopertest (16/03)”

 1. Chris Rogghe says:

  goe gevlogen mijn gedacht ;-)

 2. 3km gehaald zoals gehoopt ;)

 3. Luc says:

  Goe gedaan en je 5 km zal je zeker goe lopen.

 4. Dirk says:

  Natuurlijk kun je die 15 km/u aan. Dat zal echt niet lang meer duren.

 5. luc frickelo says:

  die 5 km k’zie da wel zitten om mee te doen

 6. Tiny says:

  3000 m op een is altijd een schitterende grens.

 7. Guy says:

  zeer knap en ik vind het zelfs grappig dat je deze test catalogeert onder “training” ;-)

 8. roadrunnerke says:

  Tuurlijk haal je de 15km/h op 5km , je bent veel te snel van start gegaan en de eerste km al verzuurd. Had je aan 15km/h gestart dan had je op’t laatst waarschijnlijk nog kunnen versnellen . Leren indelen , maar ja de verleiding van er in te vliegen is bij mijzelf ook groot .

 9. Peter says:

  @luc: voorlopig enkel lange wedstrijden als ik m’n kalender rechtsonder bekijk, die 5k zal dus nog effe moeten wachten…

  @guy: hehe, misschien moet ik toch maar eens een categorie fit-test aanmaken waar ik al m’n conditietesten (bleep test, coopertest, fitbus, etc…) kan onder catalogeren :)

  @roadrunnerke: ik zal het ooit wel es leren hoop ik, maar ik ben altijd bang als ik te traag start dat ik dan een minder goed resultaat zal neerzetten. Eens moeten de knop omdraaien en beseffen dat dit geen waar is. :)

 10. […] het niet zijn dat ik deze week zowel een coopertest als een halve marathon in Leuven (Studentenmarathon) zou ik zeggen dat ik me kalm heb gehouden, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.