Sirenejogging Middelkerke (16/08)

Vandaag een 10 kilometer wedstrijd in Middelkerke op het programma, doel is (zoals meestal) om het PR te verbeteren dat nu op 44’12 staat, ik besef steeds meer en meer dat dit PR toch echt wel scherp staat voor mijn huidige conditie en dit zal vandaag opnieuw blijken. Nu ja in ieder geval een prettige wedstrijddag in het vooruitzicht in met collega lopers Chris, Vincent, Jenthe, Herman, Nico en supporters Martine, Anita en Bart.

De wedstrijd

Het is warm vandaag (vree warm), maar ik heb de warmte voor te lopen tegenwoordig wel graag, wat ik niet zo graag heb is dat er veel wind staat…. Ik wring me door de deelnemers heen zodanig dat ik op de 5e startrij kom te staan. De hartstlag gaat voor de start reeds richting de 100 slagen, maar dit is niet abnormaal voor me net voor een wedstrijd.

Om 15u15 gaat het startschot en we vliegen er in, zoals steeds tijdens elke start staan er nu ook weer 2 mensen vooraan die heel traag starten (10 a 11km/u schat ik), bijna bots ik er op maar kan me nog net tussen een ballustrade en hen duwen, phew…

behouden start, snel (13.8km/u) maar me toch bewust inhouden...

behouden start, snel (13.8km/u) maar me toch bewust inhouden...

Ik schakel me in in de stroom en de eerste kilometer houd ik m’n Garmin in de gaten om niet te snel te gaan lopen, zodra ik boven de 14km/u ga houd ik bewust in (in kilometer 2 en volgende moet ik me niet bewust inhouden om onder de 14km/u te blijven, dan gaat dat automatisch :) ).

De eerste kilometer ben ik goed op dreef, ietsje te snel voor het doel (13.8 km/u, constant die snelheid aanhouden zou 43.30 betekenen ipv de op het oog hebbende 44), maar op dat ogenblik zelf voelt het nog wel lekker aan.

In kilometer 2 wordt het jagen om een groepje lopers bij te halen, ik vind aansluiting en alhoewel de snelheid iets te laag ligt besluit ik om toch maar achter deze mensen te blijven hangen de volgende kilometer zodanig dat ik zelf niet tegen de wind moet opboksen daar. Energie sparen voor het wind mee stuk.

Aan het 2.5 kilometer stuk wordt er gedraaid terug richting startpunt, ik voel me nog wel lekker, maar de persoon waar ik achter hang op dat moment blijkbaar niet zo, wordt weer alleen lopen dus, ik laat hem achter maar ga niet al te hard door in de hoop dat er een paar mensen zullen aansluiten zodanig dat we het kopwerk kunnen verdelen…

Aan het 5 kilometer punt kom ik door op 21’50, voel me nog best ok en ben ook nog op schema voor de 44′ te halen maar heb niet al te veel speelruimte om tempo te laten zakken…

Aan het 5 kilometer punt is ook het keerpunt: terug 2.5 km wind op kop, pfft amai, in kilometer 6 geef ik me vol maar kom niet meer aan de 13 km/u, op dat moment besef ik dat het heel moeilijk zal worden om de vooropgestelde tijd te halen…

ik zie dat het niet voor vandaag gaat zijn en laat het tempo zakken...

ik zie dat het niet voor vandaag gaat zijn en laat het tempo zakken...

Ik hoor een 100-tal meter achter me iemand zuchten en laat m’n tempo wat zakken, zodanig dat het kopwerk wat kan verdeeld worden, eenmaal ze aansluiting heeft gevonden kijk ik achter me en zie dat het een vrouw is die ook al door haar beste krachten heen is, ze maakt geen aanstalten om over te nemen en ik dring dan ook maar niet echt aan, ik kan de 44′ toch niet meer halen denk ik, kan ik ze net zo goed nog wat uit de wind zetten,…

Na een paar 100 meter gehaasd te hebben komt er ook nog een jonge gast aansluiten, ik vraag nog niet meteen om over te nemen maar laat hem even uitrusten, na een kilometerke vraag ik hem of ie ook nie wat kop wil doen, allee hup hij neemt over maar jaagt de snelheid meer dan 1.5km/u de hoogte in, ik roep “niet te snel he…”, maar hij luistert niet, ik laat hem lopen, verder haaswerk voor die vrouw doen denk ik…

Nog 1.5 kilometer naar de streep, die vrouw zal er nu wel geraken denk ik en laat het tempo nog meer zakken, even later haalt Vincent me bij, allee kom zegt ie, maar zeg hem dat het toch niet meer lukt om op m’n voorziene tijd binnen te komen, loop maar door zeg ik.

Vincent komt aansluiten in de laatste kilometer...

Vincent komt aansluiten in de laatste kilometer...

Ik laat de snelheid zakken en voel dat ik desondanks de mindere tijd toch op m’n adem heb getrapt, het 2e stuk “wind op” was er te veel aan vandaag, ik beëindig de 10.05 kilometer in 46:39 (gemiddelde snelheid van 12.9km/u).

napraten na de wedstrijd

napraten na de wedstrijd

Morgen herkansing in Evergem waar ik deelneem aan de 13.5 kilometer wedstrijd (plan: 10 kilometer gaan en 3.5 uitlopen, we zullen zien zei de blinde :) ), hopelijk voelen de beentjes morgen goed aan e :)

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop middelkerke

wedstrijdverloop middelkerke

12 Responses to “Sirenejogging Middelkerke (16/08)”

 1. Nico says:

  die vrouw liep 100meter achter u en je hoorde haar zuchten ??????? volgens mij was ze aan klaarkomen :-) als je da van zo ver hoort

 2. Peter says:

  wat wilt ge – al gezien hoe hoog m’n shortje soms opfladdert – ge zou van minder in extase geraken ;)

 3. Wendy says:

  Knap wedstrijdje gelopen, jij kan dat altijd zo mooi verwoorden hé!!

 4. Berry says:

  schonen tijd in dat weertje

 5. Reinout says:

  In extase van de geur zeker.. :-)

 6. Tiny says:

  Het was voor een wedstrijdje misschien wel wat warm. Toch knap gelopen.

 7. Katrien says:

  ik ga geen commentaat leveren maar heb zo mijn gedacht erover …woooeehaaa :-) knap gelopen hoor Peterke !!

 8. Stofke says:

  ‘k heb het gehoord dat het zo warm was om te lopen, toch een mooi gemiddelde in die hitte

 9. Dirk Van Thuyne says:

  Het kan niet elke week kermis zijn, é. Toch een mooie tijd in moeilijke omstandigheden gelopen. En heb je een kus gekregen als bedanking voor je haaswerk?

 10. Peter says:

  nee wel ne welgemeende merci =)

 11. herman says:

  Goe bezig man, jij loopt tegenwoordig de pannen van het dak. En het aantal wedstrijden begint ook aardig op te lopen. Straks moet ik mij nog zorgen gaan maken ;-)

 12. Peter says:

  als ik mijn wedstrijdjes over 2 jaar optel zit ik nog niet aan het aantal dat jij dit jaar al hebt, je zit dus nog wel effe safe Herman ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.