Aïschdall Trail (15/8)

Reisje Luxemburg combineren met een wedstrijd, bij voorkeur een trail, dat is altijd leuk.

Deze ochtend tamelijk vroeg opgestaan want het is nog een klein uurtje rijden naar de startplaats van de wedstrijd. Eenmaal aangekomen zie ik dat er verdacht weinig mensen met trailschoenen rondlopen, verdacht. Later zal blijken dat ongeveer de helft van het parcours over verharde weg gaat (niet ideaal met trailschoenen, ze hebben me hier goed liggen dacht ik).

Er is de keuze tussen 10 kilometer en 21 kilometer. Ik kies voor de langste afstand.

Chip opgehaald. Volgend probleem: aan m’n trailschoenen heb ik geen veters en zonder snelbinder kan ik die chip niet vastmaken aan m’n schoenen. In m’n beste frans (dat niet zo goed is) uitgelegd dat ik geen veters aan m’n schoenen heb en dat ik een snelbinder zou moeten hebben om ze vast te maken. (ik vrees dat ik iets uitkraamde ala: “chip chaussures pas de veters”, terwijl ik m’n trailschoenen toon). De mens aan wie ik m’n probleem uitleg verstaat me wonderwel en neemt me mee naar een tent waar ie na wat zoeken in een plastieken zak een snelbinderke vind. Ik bedank de mens en bevestig de chip nu aan m’n trailschoenen.

De wedstrijd
Best wel wat volk aan de start, ik ga weliswaar niets forceren vandaag, maar stel me gewoontegetrouw toch maar redelijk vooraan omdat je op die manier toch energie spaart om niet te moeten voorbijsteken reeds in de startrush.

net na de start - foto Jessie

net na de start - foto Jessie

De eerste 3 kilometer zijn over gewone wegen, vooral dalend in lijn, allesbehalve ideaal om met hoge snelheid op deze trailschoenen te lopen, nu snap ik waarom de meeste mensen gewone sportschoenen aanhebben om deze trail te lopen.

Maar na 3 kilometer gaan we het bos in. En het moet gezegd de stukken die doorheen de bossen lopen zijn echt wel mooi en zalig om door te lopen. Ze bevatten wel steile en lange stukken bergop. Ik heb me niet echt super voorbereid op deze wedstrijd (de enige voorbereiding was dat ik me vooraf heb ingeschreven), maar ik heb wel halvelings het profiel van de wedstrijd in een vlucht gezien en ik meen me te herinneren dat er 4 bergjes zijn die we zullen over moeten. (onderweg zal ik dan ook de bergjes aftellen)

het profiel

het profiel

Op sommige klimmetjes ben ik toch ferm aan het afzien. Op één bepaald klimmetje word ik ingehaald door 2 vlamingen die op ulder gemak vlot aan het babbelen zijn, niet echt motiverend. Ik zie de vlamingen al snel van me weglopen, maar desondanks zet ik door en blijf het beste van mezelf geven. Ook de eerste vrouw haalt me bij, in de afdalingen laat ze zich vallen gelijk een steen, ik bouw iets meer veiligheid in en laat ze lopen.

Aan het 15 kilometer punt komen we terug op de verharde weg en we zullen de laatste 6 kilometer steeds op verharde weg blijven.

Ik vind een lekkere cadans en haal verschillende lopers terug bij die ik ook terug achterlaat (waaronder de 1e vrouw). Blijkbaar voel ik me toch iets meer thuis op de straat dan in het bos en dat ondanks m’n trailschoeisel dat ik vandaag aan heb.

net voor de finish - foto Jessie

net voor de finish - foto Jessie

Ik beëindig de 20.77 kilometer in 1:38:46 (12,6k/u) en word daarmee 34e op 216 deelnemers. Heel tevreden met dit gemiddelde op dit toch wel ruige terrein.

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

2 Responses to “Aïschdall Trail (15/8)”

  1. Aschwin says:

    Dat heb je heel knap gedaan, die trail. Mooie eindtijd/gemiddelde gelopen over zo’n parcours. Lijkt me ook wel eens leuk, zo’n trail. Nog tips voor de komende maanden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.