Zomergem 30k (14/8)

Als lange duurloop doen we vandaag mee aan de wedstrijd te Zomergem. Voor Jessie is het de eerste maal dat ze zo ver loopt, dus vergezel ik haar tijdens haar wedstrijd. Het zijn 3 rondes van 10 kilometer. We verwachten van ongeveer 3u30 te lopen. Het parcours is behoorlijk pittig: af en toe een klimmetje en een lange onverharde strook van ongeveer 3 kilometer. Het is verleidelijk om te snel te lopen in een wedstrijd. De eerste ronde is dan ook te gretig, waardoor het de laatste ronde behoorlijk zwaar wordt.

We finishen de 30 kilometer in 3:28:48.

na onvergeer 20 kilometer (foto: Gilberte Scheldewaert)

na onvergeer 20 kilometer (foto: Gilberte Scheldewaert)

Niet zo tevreden over de nieuwe klevers van Delhaize, het zijn weliswaar de normale klevers en geen specifieke tepel-plakkers, maar van een waterbestendige klever zou je toch mogen verwachten dat hij niet lost door zweten? Zoals je kan zien in de foto doen ze dat wel… uitkijken naar een ander merk dus…

5 Responses to “Zomergem 30k (14/8)”

 1. Samuel says:

  Naar mijn ervaring komen waterbestendige klevers sneller los als ge zweet omdat die minder ademenen en het zweet dus niet weg kan en dan komt de plakker los.

 2. kaat says:

  ha ! Ik kreeg op de Vierdaagse van de IJzer een pleister en ze (ai ai maar ik weet het niet meer) deden er zowel ontsmettingsmiddel op als …. iets omdat het juist door het zweten niet zou afvallen.
  Ik had de indruk dat die militairen dat heel normaal vonden. Misschien eens navragen bij de apotheker ? Dan maakt het misschien niet eens iets uit welke pleisters je gebruikt. De ‘wonde’ was trouwens gelijkaardig : ik schuurde mijn armen tegen mijn rugzak.

 3. Stan Holeman says:

  Zomergem Run op de loopkalender. Inschrijvingen kan door een e-mail te sturen naar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.