Artevelderun (15/10)

Zag op facebook een aankondiging staan voor dit loopevenement, tijdens de week een wedstrijdje op ne donderdag, ‘t is eens iets anders denk ik. Later blijkt dan ook nog es dat Reinout, een collega van op ‘t werk, daar ook gaat lopen, maar wel niet te ver omdat ie nogal last heeft van z’n knieën…

Ik schrijf me dus dan ook maar in voor de 2.5 kilometer zodanig dat we es samen op die afstand kunnen vlammen, nog nooit zo’n korte afstand gelopen als wedstrijd, maar een ideale gelegenheid om mijn rode wedstrijdschoentjes es aan te doen, ik hoop om een eindtijd te behalen tussen de 10 min en 10.30 min, ergens tssn de 14km/u en 15km/u gemiddeld proberen lopen dus…

De wedstrijd

Van plan om te vlammen vandaag ik positioneer me dus redelijk vooraan, de start is heel smal en door het getrek en het geduw kan ik niet echt op topsnelheid vertrekken, na de veel te smalle doorgang komt er dan meteen een bocht van 180? met paaltjes op ‘t einde van de bocht, heel gevaarlijk…

het is drummen aan de start...

het is drummen aan de start...

Na de bocht komt er eindelijk wat ruimte vrij en kan ik mijn snelheid verhogen… Ik kan nu geleidelijk aan terug wat mensen voorbijgaan en na 800 meter zie ik dat Luc Ryckaert in m’n zog hangt.

Kilometer 1 zit er op in 3:50 (15.6km/u), ik voel dat m’n inspanning toch wat begint door te wegen en op dat moment komt er een vrij steile helling in het parcours,… ik moet m’n snelheid drastisch verminderen en schakel over op m’n 10-kilometer wedstrijdtempo, ik zie Luc van me weglopen… Kilometer 2 toch nog altijd in 4:23 (13.7km/u), de laatste 500 meter geven we nog es door en jagen de snelheid weer de hoogte in.

Ik beëindig de 2.44 kilometer in 9:50 (14.9 km/u), binnen mijn doelstellingen die ik mezelf gesteld had dus en ook een nieuw PR op deze afstand, heel tevreden dus.

Wedstrijdverloop

de helling in kilometer 2 dwingt me om een lager tempo te zoeken...

de helling in kilometer 2 dwingt me om een lager tempo te zoeken...

Uitlopen

Snel andere kleren aangetrokken voor de 10 kilometer wedstrijd die een half uurtje later van start gaat en supporters Julie en Maarten met chokotoffs bevoorraad. Op aanraden van Julie heb ik ook een lichtje op m’n hoofd gezet want zij wist van de wedstrijd die ze hier vorig jaar liep dat er bepaalde stukken niet/slecht verlicht zijn. Het is geen zicht en ook niet echt makkelijk lopen met zo’n koplamp maar ik ben wel blij dat ik ze aan heb… Het is echt wel donker op bepaalde plaatsen en het duurt ook niet lang vooraleer ik het eerste slachtoffer zie dat gestruikeld geveld ligt.

Ik ben helemaal achteraan gestart omdat ik absoluut niet de bedoeling heb om snel te lopen in deze 10 km, maar ik merk dat ik gedurende de 4 rondes toch redelijk vlotjes mensen blijf voorbijgaan en beëindig de 9.77 kilometer in 45:40 (12.8 km/u), best nog wel een pittige training voor me dus, morgen in principe een rustdag. :)

Frietjes…

Ben dan toch nog maar achteraf frietjes gaan eten (3e keer refeseren kon ik niet over mn hart krijgen), heel lekker, dat gaat er altijd vlotjes in bij me na een wedstrijd… :)

12 Responses to “Artevelderun (15/10)”

 1. Tiny says:

  Frietjes? Atletenvoer? Volgende keer de snelheid boven de 15km/u.

 2. Katrien says:

  voor een loop midden in de week is dat zeker niet slecht ,zou eerder durven zeggen hebt het SUPER voor mekaar gekregen !! dikke proficiat !!!!!!

 3. sandra says:

  Mooie tijden en dat als training. Alle PR’s moeten eraan dit jaar hé, knap hoor!

 4. Chris says:

  amai Raketman Peter ! Proficiat zenne!

 5. Guy says:

  Knappe tijd op die 2,5km. Om nog maar te zwijgen over je tijd op de 10K.
  moest ik het doen, ik had al aan de frietjes gezeten na die eerste run ;-)

 6. Julie says:

  Supergoed gedaan Peter, amai, je liep echt vlotjes en op je gemak, en dan nog zo’n tijd. Wil je me ooit eens hazen op een 10km? Ik blijf maar steken op die 47…. Bedankt voor de chocotofs! Je hebt nog iets tegoed!

 7. Peter says:

  @Julie: ik zal u es hazen in Ursel, dat was je volgende wedstrijd zeker he?

  @Tiny: mocht de helling er nu niet ingezeten hadden zat de 15km/u er misschien wel in, misschien volgende keer een vlak parcourske uitzoeken he. Maar ik was echt content hoor met deze tijd, zeker omdat ik niet op snelheid train. Meeste van m’n trainingen zijn een vorm van duurloop, de wedstrijdjes in ‘t weekend moeten dan voor de snelheid zorgen… :)

 8. Spencerwoman says:

  Je verkeert blijkbaar in een supervorm, proficiat!

 9. Kristof says:

  Hey Peter,

  Ik vind het altijd grappig dat mensen zeggen dat ze op het gemakje even 10km gaan bollen en dan met tijden zoals de jouwe komen aandraven (pun intended!). Minder dan 45min op het gemakje? Ik kan er enkel van dromen.

  Ik was al heel tevreden om gisteren – want ik heb ook meegedaan en je op een gegeven moment met dat onnozel licht zien passeren ook ^_^ – waarschijnlijk (want moet de uitslagen nog zien) net onder de 55min te duiken. Dit is voor mij een mooie verbetering van mijn PR, maar ben dan ook pas begin maart dit jaar van 0 begonnen. Ik heel tevreden, maar lichtjes geïrriteerd dat ik blijkbaar nog zo’n pak af te leggen heb om ook “op mijn gemakje” +/- 13km/u af te jakkeren. Maar sowieso, sterke prestatie op beide afstanden! @Julie: te zien aan je PR op de 10km, zal jij wel de Julie zijn met Maarten en de dwergkonijntjes zeker?! Wel, na mijn eerste HM, ga ik er in Deinze op 11/11 weer tegenaan om op zoek te gaan voor een stuk scherpere tijd dan in Brussel en dus een nieuw PR :-)

 10. Peter says:

  hey kristof, 55 minuten vind ik een knappe tijd hoor, zeker als je pas dit jaar begon te lopen!

  en bij mij was het ook iets meer dan 45 minuten he en het was ook niet meer echt op het gemakje hoor, dit was een heel snelle duurloop voor me. Als je terugkijkt naar de eerste berichten op m’n blog dan zal je zien dat ik in het begin ook ongeveer de tijden liep die jij nu voor het ogenblik loopt, gewoon blijven trainen en langzamerhand word je gewoon sneller…
  je niet laten irriteren en vooral blijven genieten van het lopen dus… ;)

  Op de halve marathon van Deinze zal ik ook zijn, oppassen van de wind daar, heb echt afgezien daar vorig jaar… ;)

 11. Kristof says:

  Hey Peter,

  Thanks voor de bemoedigende woorden. En no worries, alhoewel ik nooit gedacht heb een loopjunkie te worden, ben ik nu goed op weg. Ik geniet nog steeds van elk moment (zeker als de tijden blijven verbeteren) en ik vermoed dat dit nog een tijdje zo zal blijven.

  De combinatie tussen volledig genieten van de natuur in al haar facetten en doorheen de jaargetijden, het reizen (citytrips,…) en het verbeteren van conditie/gezondheid/gewicht/… is onverslaanbaar en werkt zeer verslavend. Maar dit moet ik jou niet meer vertellen, natuurlijk!

  Tot in Deinze dan! Nog een goede voorbereiding toegewenst! :-)

 12. Stofke says:

  Hopka, beetje 15 lopen en dan aan 12.8 “uitlopen”, zot manneke ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.