Polderloop Oostkerke (16/10)

Polderloop Oostkerke – 3.8 kilometer

M’n mamma is al een tijdje Start to Run aan het volgen en ik heb haar kunnen overtuigen om eens een wedstrijd mee te lopen. Ik vergezel haar tijdens haar eerste wedstrijd.

samen op pad

samen op pad

Het is allesbehalve een makkelijk parcours in Oostkerke, een pittige helling op minder dan een kilometer na de start zorgt er al meteen voor dat je diep in je krachtenarsenaal moet duiken, vervolgens moet je dan langs de Damse vaart waar de wind altijd een rol speelt om dan langs een klein wegje naar de finish toe te lopen.

M’n moeder slaagt er in om gedurende de ganse wedstrijd een gelijkmatig tempo aan te houden (3.86 kilometer in 24:09 – 9.6k/u) en wordt zowaar eerste in haar categorie wat beloond wordt met mooie bloemen!

eerste in haar categorie - dik verdiende bloemen!

eerste in haar categorie - dik verdiende bloemen!

Goed gedaan ma, schitterend gelopen, ik ben trots op je!

Polderloop Oostkerke – 7.2 kilometer

Na 3 weken verplichte looprust (op doktersbevel om de achillespees-blessure die ik opdeed in de Ledebergse Feesten Jogging te laten genezen) ben ik deze week terug begonnen met lopen. Het gevoel in de achillespees is beter maar voelt nog niet helemaal ok aan, dus de start is tot nog toe rustig geweest.

2 maal liep ik reeds deze week en telkens was het een ganse inspanning om 11k/u te lopen, ik ben dus eigenlijk wel benieuwd in welke mate m’n conditie teruggezakt is en ook daarom loop ik vandaag mee in de Oostkerkse polderloop.

Ik positioneer me halverwege de groep en denk rustig van start te gaan, tot m’n verbazing zie ik toch al snel 12k/u op m’n Garmin staan. Een man met een t-shirt van de marathon van Oostende schuift me voorbij en ik loop maar mee in z’n zog. De man blijft hangen bij een kennis en ik blijf in hun zog lopen, samen trekken ze nu de kop voor me. Het gaat behoorlijk hard, ik moet bijten om te kunnen volgen op de steile helling, maar ik blijf hangen. We vliegen andere sneller gestarte lopers voorbij. Eerste kilometer a 13.3k/u, phew een stuk harder dan ik had verwacht nog te kunnen lopen.

Voor een loper achter ons gaat het niet snel genoeg want hij passeert ons. Ik laat m’n vorige hazen achter en schuif mee met deze nieuwe kracht. Het loopt nog een stukje sneller nu met de Damse vaart naast ons gaat de tweede kilometer voorbij aan een snelheid van 13.6k/u.

Ik voel dat ik toch al diep in m’n arsenaal moet gaan om te blijven volgen, maar blijkbaar zie ik nog niet genoeg af want met de volgende loper die uit de achtergrond ons voorbijgaat loop ik ook mee, de vorige haas achterlatend. Al snel moet ik m’n meerdere erkennen in deze loper want er zitten stukken bij dat het sneller gaat dan 15k/u, ik trap op m’n adem en moet hem laten gaan. Door het haaswerk van deze snelle man is de derde kilometer wel aan 14.3k/u, phew…

Ik loop nu aan m’n eigen tempo verder, uit de achtergrond komt er niemand meer terug en ik slaag er in om lopers voor me bij te halen en achter te laten.

halfverwege de wedstrijd, bezig met m'n opmars te maken

halfverwege de wedstrijd, bezig met m'n opmars te maken

De laatste 3 kilometer zijn serieus tegen wind, schuilen achter medelopers lukt hier niet meer omdat ik het tempo van ingehaalde lopers te traag vind, alleen beuk ik dan maar tegen de wind in.

Ik ben blij om de streep te zien en alhoewel m’n conditie zeker een stuk terugval heeft gehad had ik toch niet verwacht om vandaag zo’n hoog gemiddelde te lopen, ik ben dus zeker tevreden.

Ik leg de 7.27 kilometer af in 32:03 (13.6k/u) en word daarmee 17e op 70 deelnemers.

finish is in zicht, het is best... nog even doorduwen.

finish is in zicht, het is best... nog even doorduwen.

Ik voel dat de achillespees wel nog niet optimaal aanvoelt, de komende weken geen wedstrijden op het programma en het loopvolume terug opbouwen, in principe dus nog even blogstilte de komende weken :)

7 Responses to “Polderloop Oostkerke (16/10)”

 1. kaat says:

  uw ma gaat uw inhalen :-)

 2. Koen says:

  schitterend Peter … moet echt tof zijn om met je mama samen te lopen … proficiat voor beiden … maar nog iets meer voor je mama natuurlijk!

 3. SvenM says:

  Tof dat je toch nog een leuke tijd hebt kunnen neerzetten. Pas wel op met die hiel want je moet zien dat je er in de toekomst niet meer last van gaat krijgen door onvoldoende rust te gunnen.

  Hey, wel leuk van je ma! Super gewoon!! Dat zie ik die van mij nog niet doen hoor.

 4. Dikverdiende bloemen voor de mama. Om allebei trots op te zijn!

 5. chris says:

  ‘t zit dus in de genen dat snel lopen! ;-) Super van je ma, heel mooi gedaan voor een eerste wedstrijd! En jij natuurlijk ook, je hebt weer een Peterke gedaan ;-)
  Proficiat allebei !

 6. Aschwin says:

  Toch bemoedigend denk ik, om direct zo weer te kunnen lopen. En om zo met je moeder te kunnen rennen….: dát is toch veel waard!

 7. luc says:

  Knap van je, en de prestatie van je ma is ook super.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.