Jules Unlimited Loop (16/12)

Vandaag organiseerde Av de Wielinge een strandloop in Breskens, er is de keuze tussen de volgende afstanden: 5k, 10k en 18k. Zelf loop ik de langste afstand en m’n vriendin loopt de 5.

Heel speciaal aan deze wedstrijd is dat de eerste kilometer in groep wordt gelopen en pas wanneer je op het strand komt (na ongeveer een kilometer) is de eigenlijke officiële start. Eenmaal de officiële start is gegeven spat het peleton uiteen. Ik blijf naast m’n vriendin lopen, het is lastig lopen op het strand en de wind zit volledig tegen, ik probeer weliswaar om haar wat uit de wind te houden, maar de wind komt precies van alle kanten en slaag daar dus helemaal niet in. Rond het 3.5k punt is het keerpunt voor Jessie, ik wens haar succes en schiet zelf een versnelling hoger en zet de jacht in op de lopers die voor me lopen.

Het is nog steeds hard tegen wind, maar slaag er toch in om sneller dan 12k/u te lopen nu. Ik loop het gat van het ene groepje naar het andere toe, heel af en toe is er een loper die even aanpikt in m’n zog, maar meestal duurt dit niet lang, want m’n snelheid ligt beduidend hoger dan de snelheid van de groepjes die ik nu bijhaal.

Net voor het keerpunt (rond het 5k punt) loop ik Jessie’s vader voorbij, ik groet hem even in het passeren en snel hem vol goede moed voorbij. M’n moed wordt snel in m’n schoenen gedrukt want bij het keerpunt hebben ze er niets anders op gevonden om ons een steile duin op te sturen. Lopen is hier voor mij onmogelijk en al wandelend (meer zwoegend het een been voor het ander gooien) klim ik op de duin.

Ik vond het stuk tegenwind daarnet al zwaar, maar dit duinen-stuk vind ik eigenlijk nog zwaarder te belopen, het is er wel heel mooi, wat een prachtige natuur hier! Na een kilometerke door de duinen zoeken we terug het strand op, met de wind in de rug loopt het een stuk aangenamer en ik blijf nog steeds lopers bijhalen dus met het tempo zit het nog steeds wel snor.

effe jas afgeven,...

effe jas afgeven,…

Na een kleine 10 kilometer bereik ik de finish voor de eerste maal, ik stop even om m’n jas af te geven aan Jessie en ga dan terug op pad voor de 2e ronde… Ik begin wel serieus dorst te krijgen eigenlijk en nergens geen bevoorrading te zien met water natuurlijk…

Pfft, het is terug tegenwind nu en het gaat dan ook een stuk moeizamer. De lopers die ik bijhaal lopen me nog steeds iets te traag om samen mee verder te lopen, maar het gebeurt nu wel steeds vaker dat er lopers hun karretje achter me aanhaken. Ik probeer een vast tempo door te lopen en telkens nadat we ons moeten manoeuvreren hebben doorheen de golfbrekers (die hier bestaan uit houten paaltjes) temporiseer ik even om de lopers terug te laten aansluiten. Maar m’n tempo ligt blijkbaar nog steeds te hoog en de één na de ander wordt er uitgewaaid.

Het keerpunt komt er terug aan, terug die verrekte duin op, nog moeizamer dan de eerste keer worstel ik me al wandelend naar boven. Na het duinenstuk is het nog ongeveer 4 kilometer naar de finish en het is terug meewind. Soms zitten er wel moeilijk beloopbare stukken bij en zak je een eind weg in het half-mulle zand, maar nog steeds blijf ik lopers vrij vlot bijhalen en achterlaten.

de finish, nog effe alles geven in het moeilijk te belopen zand-stuk

de finish, nog effe alles geven in het moeilijk te belopen zand-stuk

De finish komt terug in zicht, de laatste keer een 50-tal meter door een stuk moeilijk te belopen vrij mul zand, ik ga er nog effe aan maximum kracht doorheen, pfft… blij dat ik er ben zeg :)

Ik leg de 17.42k af in 1:29:04 (11.8k/u) en word daarmee 27e op 50 deelnemers. Het was een heel pittige loop, maar ik heb er ten volle van genoten, bijna constant een prachtig zicht op zee en de wind nemen we er dan maar bij he… :)

7 Responses to “Jules Unlimited Loop (16/12)”

 1. Jan Lefever says:

  geen water , kzie der daar precies genoeg :)

 2. Aschwin van den Abeele says:

  goede inhaalrace Peter

 3. David says:

  ‘k Vond het al eigenaardig toen ik je naam achter me in de uitslag zag staan. Nu versta ik waarom.

  Heb je ook zo massa’s genoten deze voormiddag. Prachtige toer!

 4. Andre Voorbij says:

  Mooi verhaal, mooie topprestatie en een hele mooie ervaring rijker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.