Deloitte Building Run (pacer)

Het bedrijf Deloitte verhuist van Diegem naar Zaventem en om de nieuwe gebouwen in te huldigen werd voor deze gelegenheid van de oude gebouwen naar het nieuwe gebouw gelopen. Via Geert Gysel van GentLoopt hoor ik in laatste instantie dat ze nog mensen zochten om het tempo aan te geven. Het is een parcours van 4.7 kilometer, niet echt ver maar wel eens een ideale gelegenheid om m’n pace-programmaatje dat ik voor m’n horloge schreef eens uit te testen.

De eerste kilometer zit ik met 6:37 min/km perfect op het schema van 9k/u, maar ik kijk achterom en zie het einde van de groep al kraken. De bedoeling is om de groep samen te houden dus haal ik de truken van de foor boven en stel een vraag (over z’n werk) aan de persoon die naast me loopt aan de kop van de groep. Terwijl hij afgeleid is door te antwoorden, leg ik ongemerkt de snelheid ietsje lager… op die manier kunnen de personen in de achterhoede terug aansluiten…

In een stedelijk gebied als tussen Diegem en Zaventem kan je geen groen parcours verwachten, maar de parcoursbouwer heeft toch z’n best gedaan om rustige wegen op te zoeken en waar mogelijk er mooie passages in te steken zoals een doorsteek onderdoor een brug.

doorsteek onder brug (foto geript uit de pacer documentatie map)

doorsteek onder brug (foto geript uit de pacer documentatie map)

tunnelke (foto geript uit pacer documentatie map)

tunnelke (foto geript uit pacer documentatie map)

We finishen de 4.7 kilometer in 31:51 (6:45 min/km), ietsje trager dan voorzien (~6:40), maar de groep kunnen samenhouden wat het hoofddoel was vandaag. :)

De aankomst is verzorgd met spijs en drank. Na een appel en een soepje of 3 keer ik al lopend terug (er waren nochtans bussen ook die terugreden naar de start). Teruglopen omgekeerd is blijkbaar niet zo evident (ondanks dat ik het parcours op m’n horloge staan heb), de terugweg was meer dan een kilometerke langer… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.