Leopoldsloop (16/2)

Gisteren was het de 2e leopoldsloop van het jaar, in principe ideaal om te checken of de conditie verbeterd is ten opzichte van een maand terug. Er is de keuze tussen 6k,12k of 27k. Ik kies de kortste afstand, het doel is om 15k/u te lopen.

Voor de start sta ik te geeuwen, dat belooft denk ik, moe al voor de start, maar ik hoop dat dit weinig invloed zal hebben bij een korte wedstrijd.

In de start volg ik eventjes Kurt, maar die start blijkbaar nog gekker dan mezelf, want terwijl ik nu al een tijdje losgelaten heb (en nog te hard loop) zie ik hem nog van me weglopen.

Ik voel het vrij snel, het bolt totaal niet vandaag en ik krijg de hartslag ook niet in de hoogte. Het groepje van Reggie haalt me nog voor het keerpunt bij en ook hen moet ik laten gaan.

Aan het 3k keerpunt loop ik even tactisch en laat het tempo voeren door de mens die me aan het bijhalen is. Na 500 meter in zijn zog te hebben gehangen, versnel ik weer en loop terug van hem weg.

we zijn er bijna... (foto: Eddy & Erwin De Hon)

we zijn er bijna… (foto: Eddy & Erwin De Hon)

Op deze manier lukt het me om toch nog een tiende plaats binnen te slepen (op 45). Ik doe 24:23 over de 6.04k (14.9k/u). 20 seconden trager dan vorige keer, wat mij betreft een wedstrijd om snel te vergeten. :)

wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

Na de wedstrijd trek ik snel een broek en een vest aan om uit te lopen. Ik moedig m’n vriendin Jessie aan die nu bijna aan de meet is (en die vandaag met de bloemen gaat lopen als beste in haar reeks). Ik loop op een rustig tempo verder (heel even met Gerald en dan verder alleen) de mensen tegemoet die de 27k afstand lopen. Ik tel de lopers onderweg en geef de lopers die ik ken aan op welke positie ze nu aan het lopen zijn. Als ik Nico en Philippe tegenkom loop ik even met hen mee, maar Philippe heeft blijkbaar een hele zak tic-tac-skes mee (die kletteren voor zot), dus ik loop toch nog maar iets verder terug. Samen met Agnes, Patricia en Veerle loop ik de resterende afstand uit. Goed voor een goede 15k extra (niet verwacht op voorhand dat ik zoveel zou bijgelopen hebben nog)…

samen met Veerle voor de 2e keer aan de finish

samen met Veerle voor de 2e keer aan de finish (foto: Eddy & Erwin De Hon)

8 Responses to “Leopoldsloop (16/2)”

  1. kaat says:

    ik ga hier eens hip hip hoera voor Jessie roepen ! ‘t moet niet altijd voor u zijn !

  2. Haha Peter, ik herinner me nog enkele jaren geleden dat je ook de 6km had gelopen en dan nog met Nico, Berry en mezelf kwam “uitlopen” tijdens de halve marathon. je hebt toen ook langer uitgelopen dan je zelf gelopen had. Grappig. Knappe wedstrijd!

  3. Gerald Monteyne says:

    thx om me in ‘t verslag ook eventjes te vermelden Peter, maar ik kon natuurlijk weer niet mee ;)

  4. Kurt Haertjens says:

    Je gaat mij maandje niet meer zien op korte afstand. Dat rap starten was ook i.f.v. duathlon. Nu wat anders trainen voor pr te lopen op hv sluis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.