zotte trainingsweek…

maandag

Ik voel Dwars door Brugge van gisteren nog serieus in mijn benen, dus het plan voor vandaag is over de middag een rustig herstelloopje te doen. Ik vertrek alleen, maar Dirk en Thijs halen me bij na een paar 100 meter en ik sluit dan maar bij hen aan, ik weet dat het sneller dan gepland zal worden maar ja… 10.38 kilometer in 57:58 (gemiddelde hartslag 152, 10.7 km/u)

dinsdag

Nieuwe poging vandaag om mijn herstelloop te doen, ik ga meelopen met Isabel en Peter, ze lopen normaalgezien ergens tussen de 9 km/u en 10 km/u, ideaal om mijn tempo te drukken. Bart loopt ook mee vandaag na 3 maanden loopstilte en daardoor ligt het tempo toch wel iets hoger. Isabel neemt de korte bocht aan het park, wij de lange bocht, daardoor ligt Isabel ongeveer 200 meter voor na uitkomen van de bocht, ik kan me niet houden en trek even een spurtje om bij haar aan te sluiten. De rest van het loopje volg ik het tempo, voor Bart gaat het te traag en hij verlaat ons na 5 kilometer. We beeindigen de 10.38 km lange training in 1 uur en 48 seconden. (gemiddelde hartslag 146, 10.2 km/u). Beter dan gisteren, maar toch nog iets te snel…

mijn gewoonlijke trainingsroute als ik over de middag loop op t werk: van Merelbeke door t Liedemeerspark, langs de ene zijde van de schelde door richting Gent, langs de andere zijde van de schelde terug richting Merelbeke. Credits to Chris voor het ontdekken van deze route. :)

mijn gewoonlijke trainingsroute als ik over de middag loop op t werk: van Merelbeke door t Liedemeerspark, langs de ene zijde van de schelde door richting Gent, langs de andere zijde van de schelde terug richting Merelbeke. Credits to Chris voor het ontdekken van deze route. :)

woensdag

Nieuwe poging, alleen lopen dan maar. slenterloopje van 10.12 km aan 9.5 km/u (gemiddelde hartslag 135). that’s more like it, eindelijk het herstelloopje gelukt, waarschijnlijk was het wel een paar dagen te laat. =)

Ik overweeg om vrijdag de corrida in Torhout te lopen.

donderdag

Joeri trakteert omdat ie vertrekt op consultancy, niet lopen dus s’middags. Veel te veel gegeten en ik zit tot ‘s avonds toe met een ambetante maag. ‘s avonds moet ik gaan snookeren en heb dus normaalgezien gene tijd om te lopen… Pfft verrek een rap toerke denk ik, ‘t is wel serieus aan t regenen maar ja nie aan te doen… eens goed doorgeven dus: 4.51 kilometer in 21:34 (gemiddelde hartslag 156, 12.5 km/u). Amai, ben moe maar voldaan als ik thuiskom.

vrijdag

alleen lopen, tempoloopje vandaag, na 2 kilometer zie ik dat ik vrij snel gelopen (11.5 km/u tot dat punt) heb zonder al te veel moeite en besluit om dan maar eens door te trekken. Pfft, amai, afzien… 10 kilometer in 48:31 (gemiddelde hartslag 156, 12.4 km/u). Wist niet dat ik het in me had om zo’n snelheid op een training alleen te lopen… amai.

zaterdag

tsjokken vandaag, jep trage lange duurloop. Doel is om onder de 140bpm te blijven, in het doorgaan lukt me dat redelijk, op de terugweg begint het na 19 kilometer serieus te regenen en schiet ik boven de 140bpm, sinds dan lukt het me niet meer om er onder te duiken…. goh ja… 24.05 kilometer in 2:40:47 (gemiddelde hartslag 137, 9 km/u)

zondag

deze morgen zei ik nog tegen stofke dat ik vandaag niet zou lopen, na een dag aan de computer gewerkt te hebben heb ik toch wel nood aan wat ontspanning en besluit om toch nog maar een toerke te doen… Gisteren serieus koud gehad en vandaag ziet t er ook nie al te warm uit dus ik besluit om me maar goed te kleden: muts, handschoenen en vest.

Gewoon lopen op gevoel. Na 2 kilometer steek ik een loper voorbij die aan t lopen is in korte shirt, ik loop gekleed gelijk ik loop aan de noordpool, ik speel dus toch maar wat uit… :)

Ik overweeg even om 12 kilometer te doen vandaag zodanig dat ik op een weektotaal van boven de 80 uitkom, maar mn doel voor deze week was 60, aangezien dat al ruimschoots overschreden is besluit ik om maar niet al te zot te doen en mijn kar te draaien na 4 kilometer… 8.52 kilometer in 47:00 (gemiddelde hartslag 146, 10.9 km/u)

Ik kom uit op een weektotaal van zomaar even 77.96 kilometer!!! (normaalgezien ligt mn weektotaal op 50). Volgende week doe ik het in ieder geval een stuk rustiger aan, amai…

5 Responses to “zotte trainingsweek…”

 1. Chris says:

  Je hebt deze week enkele flinke ‘wedstrijdjes’ gelopen tiens ! Zot idd! ;-)

 2. Wendy says:

  Grappig weekverslag, drie pogingen voor een herstelloop en dan die hersenkronkels van rusten of toch maar gaan lopen, heel herkenbaar!!

 3. Stofke says:

  ferme trainingen mijn gedacht, enkel het woord slenterloop mag geschrapt worden :-)

 4. Gert says:

  een kleine 80km op een week… kan al tellen!
  wordt al junk i.p.v. junkie…

 5. anita says:

  Je hebt er goed ingevlogen maar zolang je je er goed invoelt is het altijd eens leuk hé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.