Hardloop4daagse Dag 1 (17/5)

Vanavond stond de eerste etappe van de hardloop4daagse op het programma, een lusje van 17 kilometer.

Het is toch net iets te fris voor een singlet vanavond, dus opteer toch maar voor een t-shirt. Was vergeten wat voor miserie het was om de borstnummers hier op te spelden (je draagt hier een nummer op de borst en op de rug) en ik ben er nie echt sterk in met dat ding op de rug te hangen en daarna in m’n t-shirt te kruipen, maar allee… :)

Ik stel me op de 5e rij in de start zodanig dat ik meteen redelijk vlot zou moeten kunnen lopen, bedoeling is om minimaal een tempo te lopen van 12.5k/u vandaag.

De eerste kilometer gaat aan 15k/u, ik temper dus maar een beetje, maar blijf toch nog redelijk buzze geven. Ik probeer te lopen net onder de grens waar er veel melkzuur gevormd wordt, of dat gelukt is zal de komende dagen wel blijken… :)

De route is vooral door het bos op brede landwegels, tot kilometer 8 is het stijgend in lijn (ik blijf me erover verbazen dat ze in Nederland ook hellingen hebben en de volgende dagen zitten er zelfs nog ergere kastars tussen…) en daarna loopt het over fietspaden terug naar de startplaats.

Aan de eerste bevoorrading (foto: Wim Derksen)

Aan de eerste bevoorrading (foto: Wim Derksen)

Het grootste gedeelte van de wedstrijd loop ik alleen tussen de groepjes in (diegenen die me inhalen gaan te snel en ik heb geen zin om te wachten op de mensen die achter me komen…) en ik zie weliswaar ook wel dat het sneller dan gepland gaat (5k in 21:31, 10k in 44:00), maar bon éénmaal dat je in de wedstrijd zit word je meegesleept in de sfeer he en probeer je toch je beste beentje voor te zetten…

Met nog 200 meter tot de meet zie ik een loper achter me komen, ik weet dat het niet verstandig is om te versnellen, maar ik kan het niet over m’n hart laten komen om hem te laten passeren, dus klop ik nog maar een sprintje uit de benen, zit ik op deze manier toch nog met verzuurde benen denk ik… :)

Ik beëindig de 17.31k in 1:14:40 (13.9k/u) en word daarmee 19e op 81 deelnemers (in het 100k klassement).

Morgen staan er 2 wedstrijden op het programma: ‘s morgens 20.5 k en ‘s avonds 14.5k…

4 Responses to “Hardloop4daagse Dag 1 (17/5)”

  1. Running Cremke says:

    weer in Apeldoorn, succes

  2. Destoop Peter says:

    Goe bezig terug en vandaag u een beetje inhouden mits er 2 zijn ;)

  3. kaat says:

    Wat is de uiteindelijke bedoeling ? Ik bedoel, hoe ziet het hele programma eruit ? Ik leid af dat je onder de 8 uur wil lopen, hoeveel kilometer ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.