Nieuwburg Jogging Assenede (16/07)

Na het werk nog rap een boterkoek of 2 gaan kopen en dan snel naar Assenede voor deel te nemen aan de plaatselijke kermisloop die in the middle of nowhere in een tent word georganiseerd. Er is de keuze tussen 4 afstanden: 3,8km – 7,6km – 11,4km of 15,2km, ik kies voor de 7.6k oftewel 2 keer het plaatselijke rondje afleggen.

Mijn Garmin Forerunner 305 heeft gisteren de geest gegeven, het wordt dus lopen op gevoel vandaag en me behelpen met m’n chronometer op m’n Kalenji zwemhorloge…

De wedstrijd

Aan de start positioneer ik me op de 3e rij in de omgeving van mensen waarvan ik weet dat ze rond de 15km/u lopen. Eenmaal het startschot gegeven is het meteen een kwestie van plaatsen trachten op te schuiven richting Danny om lopers voorbij te gaan die het aanvangstempo van de groep niet kunnen volgen. Ik sluit vrij vlot aan en alhoewel dat het snel gaat voel ik wel dat ik nog goed zit. Het is een vrij omvangrijke groep van een man of 15.

In de eerste bocht na ongeveer een kilometer word ik naar de buitenkant van de bocht gedwongen, waar ik daarnet nog op de 2e rij van het groepje liep bengel ik nu achteraan. Getverdikke, ik zie het gebeuren, 2 rijen voor me lossen ze, ik besluit nog even af te wachten om te zien wie het gaatje gaat toelopen maar van de lopers voor me maakt niemand aanstalten om dit te proberen. Die mannen voor ons staan nie stil natuurlijk en het gaatje naar de groep wordt snel groter, ik schiet me dus maar naar voor en probeer het gat op de grote groep voor me dan maar zelf toe te lopen… Het valt toch wel tegen zo alleen op pad, ik loop snel weg van de lopers achter me, maar ik nader heel traag op de groep voor me. Na een paar honderd-tal meters moet ik m’n tempo toch terug iets verlagen en zie de lopers voor me van me weglopen. Nog geen 10 minuten gelopen en ik zit al in niemandsland tussen 2 groepjes in, pfft, goe bezig denk ik…

vierkantjes lopen in assenede...

vierkantjes lopen in Assenede...

Na 2 kilometer staat een bevoorradingspost, helaas geen bekers water te bespeuren, een beetje verfrissing zou nochtans deugd doen…

Ik heb geen zin om op de lopers achter me te wachten en om naar de lopers voor me toe te lopen ben ik niet goed genoeg, vanaf nu is het kwestie van het moreel zo hoog mogelijk te houden en zal de rest van de wedstrijd daardoor alleen-lopend uitlopen.

Na het rond punt genomen te hebben kom ik de eerste keer door aan de finish in 15’16, geen idee hoe snel dat is of hoe snel ik nog loop en op dat moment maakt het me ook niet uit, maar ik zie er wel tegenop om nog een toerke af te leggen.

In de 2e ronde blijft m’n tempo blijkbaar toch nog redelijk hoog, ik haal een paar lopers bij, ik loop nu al heel de weg alleen en ga nu ook niet meer beginnen samenlopen denk ik en ga hen voorbij. Een hondertal meter voor me zie ik Angelo Van Nevel lopen die moeten lossen is uit het groepje, het wordt een doel om het gat toe te lopen wat me lukt. Eenmaal bij hem gekomen blijkt dat hij meedoet aan de wedstrijd over 3 rondes, een ronde meer dan mij dus, “gij liever dan ik, ik ben er bijna vanaf :) “. Nog een kilometerke denk ik en zet er de pas in, Angelo pikt niet aan.

De 7.4 kilometer word afgelegd in 30:39 (14.5km/u). Pfft de streep, yes eindelijk! :)

een of andere tjooten die de 4 ronden moet lopen normaalgezien neemt me mn 3e plaats af

de uitslag: een of andere tjooten die de 4 ronden moet lopen normaalgezien neemt me m'n 3e plaats af

Ik kijk op het uitslagen-blad bij de vrouw die de tijden opneemt aan de streep en zie dat ik op haar blad als 3e aankomst sta, weliswaar op bijna 4 minuten van de eerste, maar toch tevreden met deze onverwachte podiumplaats.

Tot groot jollijt van Kurt en Nico blijkt later dat er een mens die zich ingeschreven had voor de 4 rondes in de uitslag terecht gekomen is in de uitslag van de 2 rondes, misschien is ie vroeger uitgestapt (maar wel raar dat ie dan niet op het blad stond van dat mens dat de tijden noteert aan de aankomst) of is er een fout gebeurd tijdens het opmaken van hun computeruitslag. Ik weet best dat er veel mensen zijn die sneller lopen dan me en alhoewel dat ik loop voor m’n plezier en niet voor te winnen, valt deze plaats verlies me eerlijk gezegd toch tegen…. Maar ja het is niet anders, de uitslag is de uitslag: 4e dus op 54 deelnemers. :)

l’ après

Na de wedstrijd nog 2 toerkes uitgelopen, het eerste samen met Karen, Kurt en Nico, het tweede toerke met de bloggers Cremke, Born To Run Filip, Ronny King en Geert. De kilometers zitten er weer op en heb deze gelopen zonder enige last aan het scheenbeen. yay! :)

5 Responses to “Nieuwburg Jogging Assenede (16/07)”

 1. assenede=einde beschaving ;)

 2. kris van wettere says:

  Zou er mij aub iemand de uitslag van de 11km 400m kunnen doormailen van gisteren in Assenede.

  Veel dank bij voorbaat

  Groetjes,Kris.

 3. Gerald says:

  Proficiat met je puike wedstrijd ;-)

 4. Reggie says:

  Goed bezig Peter, maar ik was er niet bij hoor, vandaag mee gedaan in Sluis(zwemloop).
  750mtr.zwemmen en 7,5km lopen op een zwaar parcour(o.a.trappen lopen)Zeer tevreden over mijn tijd onder de 47min.
  Gr. en misschien tot a.s. vrijdag.(st-margriete)

 5. Stofke says:

  sterke prestatie, bijna podium begot :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.