Hardloop4Daagse Dag 2 – Avondetappe (18/5)

Duidelijk te snel gelopen in de ochtendetappe vandaag, want de benen schreeuwen tijdens de opwarming dat ze nu toch weer al niet aan de bak moeten zeker? Na lichtjes loslopen komt er gelukkig terug ietwat soepelheid in de kuiten…

Vanavond starten de 60 kilometer lopers ook terug mee wat een aanzienlijk pak meer lopers aan de start betekent en die mannen hebben deze morgen niet gelopen en zijn dus een stuk frisser dan ons. Maar ja ge wilt u toch niet laten kennen he en dan probeer je maar mee te gaan in een te hoog tempo, het duurt dus niet al te lang voor het gevoel van verzuurde kuiten terug is.

Net na de start (foto: Wim Derksen)

Net na de start (foto: Wim Derksen)

Het is de eerste kilometers voornamelijk stijgend (tot halverwege ongeveer), behoorlijk pittige hellingen soms, maar gelukkig is het wel een heel mooi landschap, dat verzacht de pijn toch een beetje he… :)

Ik beperk me dan ook maar tot wieltjes-zuigen vandaag, de schade proberen beperken. De eerste 2 kilometers hang ik me achter Cor maar in een afdaling gaat ie veel te snel voor me en weg is Cor. Een van de “losse lopers” (lopers die aan 1 wedstrijd meedoen) haalt me bij, een ultraloper blijkbaar, mooi gelijkmatig tempo loopt de man en met veel moeite kan ik m’n karretje aanhaken.

Doorbijten (foto: Wim Derksen)

Doorbijten (foto: Wim Derksen)

Traag gaat het zeker niet (5k in 21:37 en 10k in 44:30), maar het gevoel is toch al beter geweest. Tot kilometer 12 blijf ik de ultraloper volgen. Net op dat moment loopt hij iets te snel en de resterende kilometers leg ik dan maar alleen af.

Ik finish de 14.58 kilometer in 1:03:53 (13.7k/u) en word daarmee 22e op 77 deelnemers, in het algemeen klassement blijf ik voorlopig 18e.

Na de wedstrijd werk ik de naturaprijs (kippesaté in pikante saus) van vandaag met veel smaak naar binnen, een frietje zou er ook wel ingaan eigenlijk :)

We zijn halfweg. Morgen is het een zware dag: om 10.35u is de tijdloop van 8k en om 17u is het een lusje van 20k…

4 Responses to “Hardloop4Daagse Dag 2 – Avondetappe (18/5)”

 1. Destoop Peter says:

  Sterk bezig Peter. Morgen gaat het misschiens beter ;)

 2. kaat says:

  Wauw ! Het wordt iedere dag sterker, dat verhaal !

 3. Thijs Planckaert says:

  Goe bezig Peter! Het viel me in de uitslag op dat Irene wat aan het stilvallen is. Je achterstand op haar in de etappe-uitslagen wordt altijd maar kleiner en vandaag ben je haar zelfs nipt voor gebleven. Misschien kun je vanavond wel je kans grijpen om definitief haasje-over met haar te doen in GC en naar de 17de plek te lopen! In etappes vijf en zes wordt met minuten gesmeten. Ik spreek uit ervaring. :) Ik hoop dat dat gegoochel met minuten in je voordeel mag uitdraaien! Succes!

  • peter says:

   Irene was terug een paar seconden voor me vandaag, maar het blijft speelbaar, morgen gaan we in ieder geval proberen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.