Oostkerkse Polderloop (18/10)

2 doelen stel ik mezelf vandaag:

 • 11 km/u lopen
 • zonder knieband lopen

Het 1e doel stel ik mezelf omdat de fitness test van gisteren toch vrij zwaar doorweegt vandaag, het tweede doel stel ik me omdat ik gezien heb dat de spieren in m’n linkerbeen veel beter ontwikkelen dan de spieren in m’n rechterbeen.

De wedstrijd

Het 1e doel is totaal mislukt, het 2e doel is totaal gelukt…

Ik stel me redelijk achteraan, heb een looptrui aangetrokken (aangezien ik van plan ben kalm te lopen) en ik start heel rustig maar al snel zie ik dat 11km/u toch wel wat optimistisch zal zijn, de 1e kilometer zit ik daar al een heel eind boven en ik voel me dan absoluuut nog niet moe. De volgende kilometers is het voorbijsteken geblazen, moeilijk over dat fietspad maar het gaat… aan kilometer 3 begin ik toch al wat te zweten en trek ik toch maar m’n looptrui uit :)

Na een kilometer of 4 haal ik Katrien (Vervarcke) bij, een meisje die ik leerde kennen in de butch run vorig jaar, ik hou even in en haas haar naar een 2e tijd op de 7.2 kilometer. Nadien (ik ben nu toch te snel bezig en het voelt goed aan) zet ik een tandje bij en ga ik op zoek naar het volgend groepje dat toch wel een 500-tal meter voor me loopt…

Eens dat groepje bijgehaald zie ik in de verte nog een loper lopen, ik denk die pak ik nog (het idee van kalm te lopen zit dan al ver in mijn gedachten), … Ik pak hem inderdaad nog, loop een tijdje samen met hem en nadat ie me heeft doen afzien in de bergop (> 15 km/u !) loop ik hem los in de vlakte (gij nie zulle denk ik).

De volgende loper die ik bijhaal verdappert dan weer als ik hem bijgehaald heb, hem moet ik terug laten gaan en kom uiteindelijk in 1:05:38 aan (13.2 km/u gemiddeld), goed voor een plaats 40 op 73 deelnemers, 2e helft in de uitslag, maar tevreden met het feit dat ik katrien kunnen hazen heb en ook best tevreden met m’n inhaalrace nadien, en overall heel tevreden met de westrijd die ik zonder knieband heb gelopen zonder dat ik op ‘t eerste gezicht enige last ervan ondervind yay!

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop oostkerke

http://peterdedecker.com/29-08-2009/parcoursverkenning/

7 Responses to “Oostkerkse Polderloop (18/10)”

 1. Tiny says:

  Nee…Peter in een wedstrijdje zo wat maar lopen dat gaat je niet meer lukken.

 2. natalie says:

  Knap gedaan hoor….voor een training…

 3. Wendy says:

  Traag lopen in een wedstrijd, ik kan het ook niet hoor! Je hebt er toch een goed gevoel aan overgehouden.

 4. Stofke says:

  toen ik het las op facebook van 11km/h had ik zoiets van…waarom maakt hij zichzelf altijd zoiets wijs, ge keu gij da geweune nie vint, geeft da nei maar ne kjé toe

 5. Peter says:

  nochtans geprobeerd ze, maar ja ne keer dat ge bezig zijt en t gaat goed…

 6. Julie says:

  Was te denken hé, dat dat eerste doel je niet ging lukken! 11km/u, dat is kruipen voor jou tegenwoordig :-) Knappe wedstrijd en blij voor jou dat je geen last hebt van de knie.

 7. CT says:

  Ik herken de utopische gedachte om een wedstrijd te lopen als duurtraining. ‘Lopenderwijze’ stap je toch in de competitieval en komt de gedrevenheid boven. Het voornaamste was je kniedoel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.