Leopoldsloop (18/2)

Gisteren werd opnieuw de Leopoldsloop georganiseerd, een organistatie van de club van m’n vriendin. Ik kies voor de wedstrijd over 28 kilometer en zou deze graag afleggen aan een gemiddelde snelheid van 11.5k/u.

Hoha One One ATR 2

Hoha One One ATR 2

Ik heb vandaag een paar Hoka One One ATR2 schoenen aangetrokken, een leuke schoen waar ik vaak mee train en in principe schoenen die tot hun recht komen op zowel onverharde als verharde stroken, maar op tarmac zijn deze schoenen toch niet ideaal want na een eindje op de baan voel ik toch behoorlijk de schok in m’n rug, een keuze voor een paar echte road-shoes ware dus beter geweest.

voorsprong op het schema van 11.5k/u, in grijs de voorsprong, in blauw de snelheid

voorsprong op het schema van 11.5k/u, in grijs de voorsprong, in blauw de snelheid

Ik ben behoorlijk vooraan gestart, maar ga niet mee met te snelle lopers, ik wil immers niet te vroeg in het rood gaan. Ik bouw langzaam maar zeker voorsprong uit op het schema van 11.5k/u. Eigenlijk loop ik gans de weg alleen. Halverwege kom ik samen met een andere loper waar ik een paar kilometer mee babbel, maar het tempo is me toch te traag, dus op het 14 kilometer punt ga ik er weer alleen vandoor. Alex die het vandaag rustig aan ging doen, zoeft me rond het 15 kilometer punt toch voorbij.

onderweg, foto door Tim Verbeke

onderweg, foto door Tim Verbeke

In de laatste onverharde strook heb ik een zwak moment en moet ik de snelheid iets laten zakken, eenmaal terug op de tarmac kan ik de snelheid omhoog trekken en de laatste kilometers worden aan 12k/u afgelegd.

Ik finish de 27.55 kilometer in 2:21:08 (11.8k/u).

Iets sneller dan de snelheid die ik wou lopen, dus heel tevreden met dit resultaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.