2e DOW Loop Terneuzen (19/3)

Terug een wedstrijdje in het SSP criterium vandaag.

Deze week enkel op maandag gelopen en de rest van de week gerust om de achillespees te laten rusten. Achillespees pijn is een teken aan de wand van overbelasting of van te snel terug op kilometeraantal komen, een beetje gas teruggenomen dus deze week.

Ondanks de achillespees wil ik me vandaag toch wel eens testen en ben van plan om redelijk snel te starten en te zien hoe ver m’n inspanning draagt.

De wedstrijd

Ik positioneer me op de 6e startrij en schuif al snel een aantal tragere starters voorbij. Vrij snel zit ik in een groepje te lopen samen met oa Patrick Temmerman. Hij had gezegd van niet al te snel te lopen omdat ie morgen ook meedoet in de halve marathon van Sluis, dus ik denk dat het tempo nogal zal meevallen.

Van uit de achtergrond komt er een snellere loper voorbij en we schuiven mee, vrij snel zit de snelheid tegen de 15k/u aan te schurken, dat zal een beetje snel zijn voor me denk ik… Tegen beter weten in blijf ik toch maar hangen in het groepje maar het is maar uitstel van executie, iets voorbij kilometer 2 gaat het me nog steeds te hard en moet ik het groepje laten gaan.

Vanaf nu ben ik op mezelf aangewezen om m’n tempo te bepalen, ik zie op m’n Garmin steeds snelheden van iets boven de 13k/u, een stuk hoger dan wat ik op voorhand had verwacht gemiddeld te lopen. Ik vraag me dan ook hardop af of ik m’n inspanning wel zal kunnen volhouden.

De wedstrijd loopt langs fietspaden en met gele pijlen staat aangegeven welke richting je moet volgen. In de eerste ronde is dit nog vrij makkelijk te volgen omdat je steeds lopers voor je uit ziet lopen. Maar in de 2e ronde is het gat naar de loper voor me toch al vrij groot geworden waardoor ik deze soms niet meer zie. Het duurt dan ook niet lang voordat ik me bijna misloop, in plaats van af te draaien ben ik bijna rechtdoor aan ‘t lopen, gelukkig komt er op dat moment net een andere loper die me terechtwijst en me in de goede richting stuurt. De wedstrijd bevat bovendien ook een gevaarlijk kruispunt, nee niet van auto’s maar van lopers, bovendien komt 1 groep van een helling naar beneden, gelukkig gebeuren er daar geen ongevallen.

Het 10 kilometer punt kom ik door in iets boven de 44 minuten, niet verwacht dat ik dit nu al kon.

De laatste ronde passeren me nog 2 lopers waarvan ik er nog 1 kan remonteren in de eindsprint.

Ik beëindig daardoor de 14.98 kilometer lange wedstrijd in 1:06:10 (13.6k/u) en word daarmee 12e op 46 deelnemers.

Héél tevreden met het resultaat en de achillespees heeft zich behoorlijk goed gedragen tijdens de wedstrijd, afwachten wat deze morgenochtend zal zeggen. :)

Wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

wedstrijdverloop

11 Responses to “2e DOW Loop Terneuzen (19/3)”

 1. Herman says:

  Toch maar opletten met die blessure. Een achillespeesblessure geneest ook meestal maar traag.

 2. Tiny says:

  Houd je achillespees wel goed in de gaten en verzorg hem goed!

 3. Mooie tijd Peter, al goed in vorm. Vandaag efkes rondje Watersportbaan als testje en zonder de knie te belasten : 21.23 Ferm content, volgende week Ekiden, dus…

 4. overduidelijk een tot de verbeelding sprekende prestatie van de Man met de Pratende Achillespees ;-)

 5. Peter Van Laeken veel belovend en in wedstrijd kan je nog altijd iets meer

 6. aprilvis says:

  Sterk gelopen…Dat is toch al weer een behoorlijke snelheid. Groetjes.

 7. jan gowy says:

  goed dat ik je de juiste richting uitstuurde,…volgende keer loop je vast niet meer verkeerd,…nog veel succes in de loopsport
  groeten Jan

 8. Peter De Decker says:

  een geluk dat je me de juiste richting uitstuurde idd, of ik liep daar anders wss nog, steeds hetzelfde rondje opnieuw :)

 9. Aschwin says:

  En? Wat zagt de pees deze ochtend?

 10. Peter says:

  het was redelijk Aschwin, geen pijn toen ik opstond deze morgen.

 11. Filip says:

  toch maar opletten met die achillespees. Sterke wedstrijd Peter, je bent duidelijk op de goeie weg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.