Hardloop4Daagse Dag 3 (19/5)

Ochtendetappe – Individuele tijdloop – 10u35

Speciale etappe deze ochtend, volgens het klassement wordt er om de 30 seconden een loper van start gestuurd (hoe hoger geklasseerd hoe later van start), je loopt dus met de loper die net achter je staat in je vizier.

Doordat m’n klokje op m’n Garmin iets achter staat op de klok van de organisatie mis ik bijna m’n start, gelukkig hoor ik nog net op tijd m’n naam omroepen en haast ik me naar de paardentrailer (die dient als starthok).

toch maar doorgaan... (foto: Wim Derksen)

toch maar doorgaan… (foto: Wim Derksen)

Het is niet de bedoeling om al te hard door te lopen, omdat vanavond om 17u een zware etappe op het programma staat, maar ja hoe gaat dat, je wilt de mens voor u toch ook niet al te ver laten weglopen en je gaat toch maar vol door…

mooi park (foto: Wim Derksen)

mooi park (foto: Wim Derksen)

Het is een mooi park met een paar pittige klimmetjes (die ze zelfs een naam hebben gegeven: Col du Bambi, Col de Rhodedendrons, etc…), het zien van de namen tovert wel een glimlach op m’n gezicht. :)

Ik beëindig m’n tijdsloop in 36:44 en word daarmee 21e op 77 deelnemers. (Vorig jaar deed ik er 37:51 over en was toen ook vol doorgegaan, de form dit jaar is dus duidelijk beter!)

Avondetappe – 19.1 kilometer – 17u
Dit parcours was één van de redenen dat ik de hardloop4daagse nog eens wou meelopen, want het staat in m’n lijstje van de 10 mooiste wedstrijden.

Dit jaar is het parcours echter hertekend en vond ik het persoonlijk niet zo mooi als dat van vorig jaar, vorig jaar herinner ik me de prachtige vergezichten over de heide en dat was nu minder het geval, maar het was zeker nog steeds de moeite hoor…

goed van start (foto: Wim Derksen)

goed van start (foto: Wim Derksen)

Het lastigste stuk in deze etappe is een stuk waar je door los duinzand 2 kilometer lichtjes bergop moet lopen, 2 kilometer kan lang duren ze dan… :) Ook de bosondergrond die constant op en neer lijkt te dansen met korte klimmetjes en afdalingen maakt dit een zeer zware etappe.

over een fietspad door de Heide (foto: Wim Derksen)

over een fietspad door de Heide (foto: Wim Derksen)

Ik finish de 19.16k in 1:30:47 (12.7k/u) en word daarmee 25e op 77 deelnemers.

de finish is nabij (foto: Wim Derksen)

de finish is nabij (foto: Wim Derksen)

Ik heb een goed gevoel over vandaag (ik liep uiteindelijk veel beter dan vorig jaar in deze etappes) maar in het algemeen klassement zak ik wel naar de 21e plaats, de andere lopers hebben hun energie voor de eindjump gespaard blijkbaar en bij mij beginnen de vele wedstrijdkilometers toch duidelijk hun tol te eisen. Morgenochtend de laatste etappe en dat wordt terug een zware, een loop in lijn van Vaasen naar Apeldoorn, goed voor ietsje meer dan 20 kilometer,…

We gaan er voor :)

One Response to “Hardloop4Daagse Dag 3 (19/5)”

  1. Gerald Monteyne says:

    veel succes bij de laatste etappe :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.