Salomon SpeedCross 2

Normaalgezien koop ik m’n sportschoenen online, maar voor de aankoop van m’n eerste paar trailschoenen heb ik online zo veel keuze dat ik door het bos de bomen niet zie. Ik zit ook met massa’s vragen: Saucony zoals m’n gewone loopschoenen? Of toch maar een gespecialiseerd trail-merk zoals Salomon of Inov-8? Stemmen die maten van de trail schoenen wel overeen met de maten van normale loopschoenen…? etc…

Eens bij Running Service Labs in Gent langs gegaan dus, de keuze is daar wel een stuk beperkter dan wat je online ter beschikking hebt maar dat maakt de keuze in ieder geval al makkelijker en je kan de schoenen ook eens passen en dat scheelt gevoelsmatig toch ook al veel. Vrij snel ben ik gecharmeerd door de Salomon SpeedCross 2 en de Salomon Xt Wings schoenen, de scan op de loopplaat ziet er voor beide schoenen goed uit. De SpeedCross zit net iets beter om m’n voet dus de keuze is snel gemaakt: Salomon SpeedCross 2 it is :)

Thuisgekomen zie ik dat de Salomon SpeedCross 2 blijkbaar een wedstrijdschoen is (race-ready and built for speed), de kritieken op het internet zijn wel over de hele lijn lovend over de schoen… Meestal zijn trail-runs wel tamelijk lange tochten, ik hoop dus dat ondanks dat het wedstrijdschoenen zijn ze toch voldoende demping zullen geven.

Het zal in ieder geval wel beter zijn om de trails te lopen met deze Salomon’s dan met gewone sportschoenen lopen zoals ik voorheen deed (=totaal geen grip) en ze zien er in ieder geval mooi uit :)

Salomon SpeedCross 2

Salomon SpeedCross 2

4 Responses to “Salomon SpeedCross 2”

  1. kaat says:

    als vrouw mag ik dat toch zeggen hé : ze zien er schattig uit . Zal jou een zorg wezen, maar toch ;-) En nu goed mee lopen !

  2. Anje Cauwels says:

    ze zien er super uit! een mens zou goesting krijgen om es wat anders dan asfalt te vreten :-)

  3. ik liep tot nog toe 2 trails, een heel leuke ervaring, je moet eens spieken op de trailkalender Anje: http://kalender.ptityeti.be/index.php?lang=fr ;)
    De afstand die getoond word op het overzicht is steeds de langste afstand, als je doorklikt naar de website van de organisatie zelf staan er soms ook nog kortere afstanden tussen. :)

  4. […] blinken op de wedstrijdkalender maar ik denk dat dit wel eens een ideale gelegenheid was om mijn Salomon trailschoenen in te lopen. Ondanks dat het nieuwe schoenen zijn (‘k zal nadien wel zien of ik blaren heb […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.