Midzomernachtrun (18/06)

De 3e week dat we terug een beetje aan het lopen zijn, na 6 weken af en toe wat rust (waarvan de laatste 2 volledige looprust) om de achilles te laten genezen. Ondertussen voelt de achillespees toch een stuk beter aan, maar door wat extra gewicht en de looprust van de voorbije weken heb ik er totaal geen idee meer van aan welke snelheid ik een 15 kilometer race kan lopen.

We zullen wel zien denk ik, een toptijd zal het zeker niet worden maar ik positioneer me gewoontegetrouw toch maar redelijk vooraan. Voor de start praat ik nog wat bij met Joris De Neve en de neef van Patricia. Ik heb er niet de minste twijfel over dat beiden een eind voor me zullen eindigen vandaag.

Ik kijk naar m’n hartslag voor de start, slechts 74, normaalgezien gaat dat door startstress voor een wedstrijd toch naar de 100 toe. Vandaag dus niet, mede omdat het vooropgesteld doel niet zoals anders binnen te zijn is in een bepaalde tijd maar het doel gewoon de wedstrijd uitlopen is… In principe mag de afstand alvast geen probleem zijn, want deze week tijdens m’n lunchpauze nog een afstand van 11 kilometer zonder moeite overbrugd.

De start, met Joris in de achtergrond

De start, met Joris in de achtergrond

Het startsein wordt gegeven en meteen is het slalommen om een mens in lange jeansbroek (!) voorbij te steken. Ik kies voor een tempo dat prettig aanvoelt (maar toch rap te rap blijkt te zijn). Ik zie Stefaan Bonte snel het hazepad kiezen. In de 2e kilometer komt Joris De Neve naast me lopen, ik pas me aan aan z’n tempo en loop ongeveer een kilometer met hem mee, waarna ik een iets rustiger tempo kies zodanig dat ik de laatste 13 kilometer ook nog kan bolwerken.

Het valt me snel op dat de kilometerborden precies niet juist staan voor mij, maar later blijkt dat ik puur op m’n footpod aan het lopen ben vandaag (voor de start binnen in de topsporthal op de vraag “are you inside now” yes geantwoord waardoor ik geen satteliet ontvangst heb… beginnersfout…). Bovendien heb ik de footpod nog niet gehercalibreerd op de piste waardoor de aangegeven snelheid die aangegeven worden iets te traag is (en daardoor de afstand ook korter dan werkelijk het geval is – ik zal daardoor maar 13.93km meten over de 15km)

Het parcours is sfeervol: diverse bandjes staan te spelen en vrij snel worden we door een parkje gestuurd waar we een flikkerlichtje worden aangereikt dat we rond onze arm kunnen doen, heel aangenaam. Het parcours is ook tamelijk lastig, we worden getracteerd op vrij steile (maar korte) klimmetjes.

Bergop, bergaf of plat… voor mij is het eigenlijk gans de weg afzien, ik voel dat ik toch wat wedstrijdritme mis en onderga dan ook al snel het tempo van een loper voor me.

halverwege, al tamelijk zochte hierre

halverwege, al tamelijk zochte hierre

Na 10 kilometer komen we samen met de lopers die de kortere afstand lopen, op dat moment besef je dat je precies toch nog niet stilstaat als je deze mensen voorbijzoeft en dat geeft moed, het loopt vanaf dan een stuk beter… Maar ik ben er zeker niet rouwig om om de topsporthal uiteindelijk in zicht te krijgen.

Ik beëindig de 15 kilometer in 1:05:20 (13.8km/u – 166e op 1587 deelnemers).

Tevreden dat ik geen last heb van de achillespees.

5 Responses to “Midzomernachtrun (18/06)”

 1. Ronny Creël says:

  Ben blij dat je weer in het peleton staat en er niet meer naast
  Sterke pretatie in Gent Proficiat Peter

 2. natalie says:

  Toch k,ap gelopen hoor Peter. Proficiat.

 3. Tiny says:

  Het begint weer te komen Peter!

 4. Filip says:

  hey Peter, glad your back, voorzichtig opbouwen nu !

 5. Aschwin says:

  Dat is toch een heel keurige tijd Peter; zeker na je blessure-rust van de afgelopen weken. Blijf blessurevrij en je loopt later dit jaar onder het uur op de 15!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.