1000 kilometer (19/7)

Vandaag tijdens m’n middagpauze er in geslaagd om de kaap van de 1000 gelopen kilometers (dit jaar) te overschrijden.

Ik besef dat het bijlange niet zoveel is als wat ik vorig jaar in deze periode reeds op de teller had staan, maar de 1000 kilometer overschrijden blijft een mijlpaal. Vooral tevreden dat de last aan de achillespees grotendeels achter de rug lijkt: ik kan terug lopen!

op m'n ijzeren ros tijdens de toertocht "Flanders Classics VTT"

op m'n ijzeren ros tijdens de toertocht "Flanders Classics VTT"

Dit jaar wel al heel wat meer fietskilometers (1894k tot nog toe) dan vorig jaar (825k) afgelegd. Ik ben begonnen met nu en dan te fietsen puur als alternatieve training voor de conditie een beetje te onderhouden tijdens periodes van loopblessures. Ik moet zeggen in ‘t begin kroop ik bijna met tegenzin op m’n fiets, maar nu begin ik het toch echt wel graag te doen.

Af en toe doe ik zelfs eens een toertocht met m’n fiets. Ik weet dat m’n fiets eigenlijk niet geschikt is om mountain bike tochten te rijden (m’n fiets is een citybike) maar ik vind het wel leuk om eens een stuk over een onverharde weg te rijden. Het maakt het fietsen een stuk afwisselender dan een fietstocht die straat in straat uit over macadam gaat.

Ik vind het wel jammer dat fietsen zoveel tijd opslorpt: bij ‘t fietsen ben ik toch al rap 3 ? 4 uur onderweg, terwijl ik na een uurtje lopen meestal al een voldaan gevoel heb.

Lopen doe ik wel nog steeds (veel) liever dan fietsen. De weekvolumes en snelheden liggen nu een stuk lager dan vorig jaar, maar ik probeer wel te genieten van elke stap die ik zet. :)

dit probeer ik nu vaker te doen: lopen doorheen de natuur. (foto van vorig jaar in "Le Trail çe Flémalle")

dit probeer ik nu vaker te doen: gewoon een toerke lopen doorheen de natuur op een rustig tempo - minder belastend voor de beentjes. (foto van vorig jaar in "Le Trail çe Flémalle")

13 Responses to “1000 kilometer (19/7)”

 1. kzit ook nog maar aan … 1.047 km :-)

 2. Ronny Creel says:

  Nie op letten ik heb vandaag de 1500 overschreden, maar ja bij mij zit er wel een vijs los hé?

 3. RonKing says:

  Terug goe bezig Peter, tot vrijda

 4. da valt nogal goe mee hoor Ronny ;-)

 5. RonKing says:

  tot vrijdag wilde ik zeggen in St Margeriete???

 6. Bibman says:

  Hoi Peter, de combi fietsen – hardlopen
  is inderdaad ideaal. Ik fiets ook veel (Mountainbike) maar mijn voorkeur gaat ook uit naar het lopen. Door de marathonvoorbereiding voor Luxemburg zit ik al ruim boven de 1000 km. Iets anders: Is de 21.07 run in Roeselare een aanrader? Nog veel succes met je volgende wedstrijden, Laurent (bibman)

 7. Peter says:

  @laurent: bevat tamelijk veel korte draaien rond hekkens iets wat ik niet graag doe. wel goed afgeschermd van wind door huizen. verslagje hier: http://peterdedecker.com/22-07-2009/21-juli-stratenloop-roeselare-2107/

 8. Peter says:

  @ronny: misschien als supporter, maar normaalgezien loop ik niet mee daar. Mogelijks treed ik wel aan donderdag in de strandloop te zeebrugge.

 9. Marc Bemong says:

  sorry jongens maar ik zit aan 2446 km maar mijn maten noemen me dan ook die zot van de frituur

 10. Dave says:

  Hey Peter, ken dat gevoel; zelf begin ik niet aan fietsen, omdat ik idd het idee heb dat als je een toerke wilt doen (dat een beetje de moeite is) je al snel een paar uur onderweg bent. En in mijn geval is dat dan tijd dat ik niet kan lopen…

 11. SvenM says:

  Ik zit momenteel aan 1187km maar ‘k heb nu wel bijna een maand stil gelegen.
  Mijn fiets kilometers staan helaas dit jaar op 0 (nul). En ook mijn zwemmen is minder dan ik zou willen. Vooral van het zwemmen wil ik vanaf volgende week opnieuw werk gaan maken en ik heb me voorgenomen om vooral deze winter toch zeker 2 keer per maand een mountainbike tripke te gaan doen.

 12. Ronny Creel says:

  tis te zien van waar de wind komt, ist tegenwind dan komen ze allemaal los, dan is er niks meer aan te doen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.