15e Oostkerkse Polderloop (19/10)

Gisteren mijn tijd op de 5km verbeterd naar 25:42 en vandaag nog een beetje stramme kuiten daardoor, loop een half uurtje voor de wedstrijd begint mijn benen een beetje los door een kmke te joggen en loop dit bovendien in mijn trainingspak zodanig dat ik mijn spieren warm houd. Het helpt wel, in het vervolg dat warmlopen zeker opnieuw toepassen.

De wedstrijd

Goed maar vandaag dus de Oostkerkse Polderloop, een wedstrijd van 14.4 km. Heb besloten om vandaag eens voluit te gaan (en me niet in te houden zoals ik op de halve marathon van Brussel deed), eens een keer goed diepgaan. Ik ben nog maar goed en wel vertrokken of ik loop al aan 16km/u door de Oostkerkse straten, ik zeg Peterke ge moet nu ook nie overdrijven, en leg mn tempo op 12.5km/u (een kilometerke rapper dan hetgeen ik eigenlijk aankan)…

Na 3 kilometer kijk ik op mijn horloge, pfft nog maar 3 kilometer achter de rug zeg en ik zit al stikkappot, ik blijf echter goed vooruitgaan, na 5 kilometer blijkt dat de tijd die ik gisteren nog maar had neergezet er moet aan geloven met meer dan een minuut eraf… (24 minuten 37 seconden nu)… Allee nog 10 kilometer afzien, het stik kapot zitten sinds kilometer 3 is er niet op gebeterd, maar ga door puur op karakter.

Na 7.2 kilometer kom ik voorbij aan de streep en twijfel heel even of ik het tweede rondje nog ga afleggen, maar ik zet die gedachte snel aan de kant en sjok voort.

Na 10 kilometer komt er een glimlach op mijn gezicht, ik merk tot mijn plezier dat ook mijn 10 kilometer persoonlijk record tijd er moet aan geloven en wel meer dan 2 minuten eraf (50 minuten 49 seconden nu). Woohoo! :)

Nog 5 kilometer… het einde is in zicht… een klein half uurke nog denk ik… dat moet te doen zijn…

Na een uur lopen moet ik mijn tempo een minuutje of 5 laten terugzakken naar 10km/uur om wat te recoveren, best dat het niet ver meer is zeg…

Ik krijg een andere loper in het vizier op een lang stuk (het merendeel van de wedstrijd alleen gelopen, de loper achter mij op een halve minuut die voor mij ook, das het nadeel van die kleinere wedstrijden), maar goed ik krijg die loper dus in het vizier en opeens kan ik 2 kilometer per uur rapper lopen (ik ga niet zeggen dat het vlot gaat, maar toch…) Ik krijg hem nog te pakken, nog 500 meter te gaan, ik zie nog een andere loper er voor lopen en ik pers er nog een spurtje uit maar kom net te laat om die nog te pakken te krijgen, jammer volgende keer beter… :)

Aankomst Oostkerkse Polderloop (video)

Eindresultaat: 14.4 km in 1 uur 14 minuten en 42 seconden (een gemiddelde van 11.6 km/u)

De eerste foto toont me lopend alleen zoals in het merendeel van de wedstrijd het geval was, in de tweede foto een meisje gevonden dat ik even als haas heb gebruikt. :)

Wedstrijdverloop

Beetje verval dus naar het einde toe, twas tijd dat het tijd was… :)

Wedstrijdverloop Oostkerkse Polderloop

Wedstrijdverloop Oostkerkse Polderloop

2 Responses to “15e Oostkerkse Polderloop (19/10)”

  1. arie says:

    Ga een jaar zo door en om deze tijden ga je lachen. Doortrainen en plezier houden, succes ermee. (site via Chat’nRun)

  2. Peter says:

    bedankt en ik hoop dat je gelijk hebt, ik loop nog maar 10 maand dus ik denk dat er nog wel progressiemogelijkheden zijn :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.