De Vijf van Sluis en de halve marathon van Sluis

Na een zware week en een dagje rust doen we er vandaag nog 2 wedstrijden bij: eerst de 5 kilometer van Sluis alles uit de kast en daarna de halve marathon van Sluis meelopen op Jessie haar wedstrijdtempo.

De vijf van Sluis
Gisteren weliswaar een rustdagje genomen, maar m’n benen voelen allesbehalve fris aan, dus ik dring zeker niet aan om op de eerste rij te starten. De vijfde rij is goed genoeg.

En zelfs dat blijkt eigenlijk nog te ver vooruit, want eenmaal gestart merk ik dat er totaal geen snelheid in m’n benen zit. 14k/u kan ik nog net lopen, maar harder kan echt niet. Ik word dan ook van alle kanten voorbijgestoken in de start-meters, de meesten van hen haal ik wel terug in, want ik blijf gewoon 14k/u lopen en de mensen die me voorbijvlogen vallen langzaam maar zeker ‘stil’.

Er is veel wind op de vesten van Sluis, het is beuken tegen de wind.

nog 700 meter (foto: Jessie)

nog 700 meter (foto: Jessie)

Het is minder dan 5 kilometer lopen, maar ik verlang eigenlijk al van in het begin van de wedstrijd naar de finish zodanig dat ik mag stoppen met ‘snel’ lopen.

En na 4.85k in 20:47 (14k/u) is het zo ver, geen sprint-finish, dat zit er niet in, gewoon doorlopen op maximum kracht… Ik finish als 38e op 140 deelnemers. Blij dat het gedaan is.

Matig tevreden, nochtans binnen de verwachte 21 minuten, vermoeide benen en de marathon van afgelopen woensdag vermoedelijk de oorzaak van het totaal gebrek aan snelle benen.

Halve marathon van Sluis
Teruggewandeld naar m’n auto waar Jessie zit te wachten. Onder de naam van haar broer (Tim is geblesseerd) vergezel ik haar nog op de halve marathon van Sluis.

tijdens de eerste kilometer, net voor de bezemwagen (foto: Tim)

tijdens de eerste kilometer, net voor de bezemwagen (foto: Tim)

We starten helemaal achteraan en het duurt niet lang voor we helemaal als laatste lopen. De andere lopers zijn gestart als een gek en na 200 meter lopen zitten we al 100 meter achter met de bezemwagen achter ons. Na 500 meter halen we de eerste andere loper echter al in en zullen dat gedurende de loop van de wedstrijd nog een paar keer doen.

In de stukken tegenwind proberen ik Jessie wat af te schermen van de wind en in de stukken meewind (zotte wind vandaag), vliegen we vanzelf vooruit met snelheden rond de 11k/u.

Jessie loopt sterk vandaag en we finishen de halve marathon in 2:08:38 (9.9k/u) als 572e (en ik als 573e) op 613 deelnemers.

40 man onderweg opgeraapt dus. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.