Midzomernachtrun

Samen met Dominique, de vrouw van de baas, net voor de start (foto: Alex Gerets)

Samen met Dominique, de vrouw van de baas, net voor de start (foto: Alex Gerets)

Samen met een 10-tal collega’s loop ik zaterdagnacht de midzomernachtrun.

De collega's (foto: Alex Gerets)

De collega’s (foto: Alex Gerets)

Het is geen A-wedstrijd voor me, maar hoop wel op een eindtijd van 1u05′. Ik ben benieuwd of het zal lukken om zo snel te lopen tijdens deze zware trainingsweek (weekje van 110 kilometer) maar zal alles halen uit de benen wat er in zit.

Het gaat goed, heel goed zelfs, voor ik het weet zijn er 5 kilometer voorbij. 20’30” staat er op m’n klokje.

Af en toe gaat het door slecht verlichte plaatsen (zoals bv een park verlicht met kaarsen), samen met m’n natgeregende bril door het constante miezeren zorgt het voor zicht nihil bij me. Deze 2e 5 kilometer zijn daardoor ietsje trager (21′), maar ik kan nog wel een tijdje door op dit tempo, ik voel me allesbehalve vermoeid.

Na ongeveer 10 kilometer komen we samen met de deelnemers van de 10 kilometer wedstrijd. Zij lopen een behoorlijk stukje trager (ik schat rond de 10k/u) en het is een serieuze massa volk. Laveren tussen deze tragere lopers kost veel energie, het is springen op de stoep, van de stoep, gaten zoeken die er niet zijn, snel kijken: links van mensen, rechts van mensen, … Dezelfde snelheid lopen als voorheen is moeilijk en te gevaarlijk. De kilometertijden zakken dus dan ook een 15-tal seconden.

De topsporthal komt in zicht, we zijn er! Ik leg de 15 kilometer af in 1:03:13 (14.2k/u) en word daarmee 55e op 1235 finishers. Een stuk beter dan verwacht en dus heel tevreden. :)

vlnr Tom, Dorien, ik, Jessie (foto: Tom Dillen)

vlnr Tom, Dorien, ik, Jessie (foto: Tom Dillen)

Na de finish zoek ik m’n weg terug en probeer m’n vriendin te herkennen in de massa’s lopers die me tegemoet komen. Na een dik kwartier zie ik ze lopen. Samen met Jessie, Tom en Dorien loop ik terug richting topsporthal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.